Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Możesz uważać, że jestem hipokrytką. Każdy ma prawo do swojego zdania :) Nigdy i nigdzie nie narzekałam na cenę u handlarzy. Narzekam na ceny w ubojniach, na to że każdy powód jest dobry aby je obniżyć. Takie jest moje zdanie, że wołowina jest zdecydowanie trudniej dostępna w sklepach niż wieprzowina czy drób. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

I tak mocznik nie dotrzyma do okresu w którym będzie potrzebny azot.obornik dany z tego co kolega pisał 15 kg azotu z polifoski a siew jeszcze w planach a mocznik już wysiany.

zanim dojdzie do ureazy minie sporo czasu

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Taurus83 napisał:

Ja jem wołowinę od zawsze.  A narzekanie że nie ma w sklepie mięsa ani ceny u handlarza, gdy samemu się nie je to jest  H I P O K R Y Z J A

Jakie dania jesz z wołowiny? Ja mam 2 spore ubojnie blisko wiec z mięsem bez problemu tylko co z tego zrobić 

Opublikowano

Gulasz, bitki, burgery, steki, rolady, pieczeń, wczoraj zrobiłem kiełbasę pierwszy raz 70-30 % wół - wieprz 

Kanalia przecież nie ma drugiej takiej osoby w tym temacie, która by tak narzekała także nie pitol...

20200315_114158-2016x1512.jpg

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Taurus83 napisał:

Gulasz, bitki, burgery, steki, rolady, pieczeń, wczoraj zrobiłem kiełbasę pierwszy raz 70-30 % wół - wieprz 

Kanalia przecież nie ma drugiej takiej osoby w tym temacie, która by tak narzekała także nie pitol...

20200315_114158-2016x1512.jpg

co z wołowego Dawałeś?? Jakaś mało "czerwona"

Opublikowano
4 minuty temu, Taurus83 napisał:

No tak... przecież aby się z Kanalią nie mylić miałam wstawione profilowe. Kanalia usunął konto, więc ja usunęłam profilowe. To chyba nie był dobry pomysł ;)

Wołowinę dodaję do kiełbas z dziczyzny. Niewiele, jakieś 10-15 % a smak i wygląd zupełnie inny. 

Opublikowano

Ścinki tzw gulasz II,  to samo z czego hamburgery robię. Następnym razem będzie wołowina pokrojona w drobną kostkę zamiast mielenia i wieprz podobnie, tylko slonine i podgardle zmiele na cienkim oczku. 

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

No tak... przecież aby się z Kanalią nie mylić miałam wstawione profilowe. Kanalia usunął konto, więc ja usunęłam profilowe. To chyba nie był dobry pomysł ;)

Wołowinę dodaję do kiełbas z dziczyzny. Niewiele, jakieś 10-15 % a smak i wygląd zupełnie inny. 

Haha o przepraszam. Faktycznie. Zaczyna się na K, kończy na 6 to prawie to samo  ;)

• Like 1
Opublikowano

Właśnie teraz pisze prawdziwa, niepowtarzalna, jedyna kanalia. Skończyły mi się połamańcze i nie mam wołowinny a w piatek zabijanie kabana ma ktoś jakiegoś urazowca??? całe  500 zł za 700 kg byka moge dać

Opublikowano

Ty wyzyskiwaczu jeden......mogę Ci sprzedać gotowego mięsa

17 minut temu, Taurus83 napisał:

Wołowina na 5-6, wieprz 2-3. Tak mi się wydaje. Jutro mogę dokładnie sprawdzić jak ci na tym mocno zależy 

za miałko.....powyżej 10

Opublikowano

Czyli kwarantannie wytrzymasz bez problemu nawet jeszcze przytyjesz😉drogo koledzy od pultusz pewnie po 11 u klasowego byka nie mogą wcisnąć😂

51 minut temu, Taurus83 napisał:

Wołowina na 5-6, wieprz 2-3. Tak mi się wydaje. Jutro mogę dokładnie sprawdzić jak ci na tym mocno zależy 

Ja na tzw szarpaku jadę lub 3 kwadraty .Kociołki mieszadło nowe do kleju i jazda

Opublikowano

Ja leniwy jestem.jak mam 40 kg na raz zrobić to po co się męczyć pół dnia na mieszanie ręczne . parę serii po 2 min kielbasnica i wio do wędzarni 

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Ja leniwy jestem.jak mam 40 kg na raz zrobić to po co się męczyć pół dnia na mieszanie ręczne . parę serii po 2 min kielbasnica i wio do wędzarni 

Ja też zamówiłem mieszadło ale jeszcze nie zdążyło dojść. Na 75 kg chyba. Albo na 50  ? Nie pamiętam...

Sołtys, HF  robicie kiełbasę wołową lub z przewagą wołowiny ? 

Opublikowano

Ostatnio 80%wolowego. Kolega miał z przypadku promocje na wołowinę to wieprzowiny tylko tłuste.ja mieszadłem zwykłym budowlanym jadę