Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Możesz uważać, że jestem hipokrytką. Każdy ma prawo do swojego zdania :) Nigdy i nigdzie nie narzekałam na cenę u handlarzy. Narzekam na ceny w ubojniach, na to że każdy powód jest dobry aby je obniżyć. Takie jest moje zdanie, że wołowina jest zdecydowanie trudniej dostępna w sklepach niż wieprzowina czy drób. 

Edytowane przez Kallina86
Opublikowano
9 godzin temu, HF86 napisał:

I tak mocznik nie dotrzyma do okresu w którym będzie potrzebny azot.obornik dany z tego co kolega pisał 15 kg azotu z polifoski a siew jeszcze w planach a mocznik już wysiany.

zanim dojdzie do ureazy minie sporo czasu

  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Taurus83 napisał:

Ja jem wołowinę od zawsze.  A narzekanie że nie ma w sklepie mięsa ani ceny u handlarza, gdy samemu się nie je to jest  H I P O K R Y Z J A

 

Jakie dania jesz z wołowiny? Ja mam 2 spore ubojnie blisko wiec z mięsem bez problemu tylko co z tego zrobić 

Opublikowano

Gulasz, bitki, burgery, steki, rolady, pieczeń, wczoraj zrobiłem kiełbasę pierwszy raz 70-30 % wół - wieprz 

 

Kanalia przecież nie ma drugiej takiej osoby w tym temacie, która by tak narzekała także nie pitol...

20200315_114158-2016x1512.jpg

  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Taurus83 napisał:

Gulasz, bitki, burgery, steki, rolady, pieczeń, wczoraj zrobiłem kiełbasę pierwszy raz 70-30 % wół - wieprz 

 

Kanalia przecież nie ma drugiej takiej osoby w tym temacie, która by tak narzekała także nie pitol...

20200315_114158-2016x1512.jpg

co z wołowego Dawałeś?? Jakaś mało "czerwona"

Opublikowano
4 minuty temu, Taurus83 napisał:

Kanalia przecież nie ma drugiej takiej osoby w tym temacie, która by tak narzekała także nie pitol...

No tak... przecież aby się z Kanalią nie mylić miałam wstawione profilowe. Kanalia usunął konto, więc ja usunęłam profilowe. To chyba nie był dobry pomysł ;)

Wołowinę dodaję do kiełbas z dziczyzny. Niewiele, jakieś 10-15 % a smak i wygląd zupełnie inny. 

 

Opublikowano

Ścinki tzw gulasz II,  to samo z czego hamburgery robię. Następnym razem będzie wołowina pokrojona w drobną kostkę zamiast mielenia i wieprz podobnie, tylko slonine i podgardle zmiele na cienkim oczku. 

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

No tak... przecież aby się z Kanalią nie mylić miałam wstawione profilowe. Kanalia usunął konto, więc ja usunęłam profilowe. To chyba nie był dobry pomysł ;)

Wołowinę dodaję do kiełbas z dziczyzny. Niewiele, jakieś 10-15 % a smak i wygląd zupełnie inny. 

 

Haha o przepraszam. Faktycznie. Zaczyna się na K, kończy na 6 to prawie to samo  ;)

  • Like 1
Opublikowano

Właśnie teraz pisze prawdziwa, niepowtarzalna, jedyna kanalia. Skończyły mi się połamańcze i nie mam wołowinny a w piatek zabijanie kabana ma ktoś jakiegoś urazowca??? całe  500 zł za 700 kg byka moge dać

Opublikowano

Ty wyzyskiwaczu jeden......mogę Ci sprzedać gotowego mięsa

17 minut temu, Taurus83 napisał:

Wołowina na 5-6, wieprz 2-3. Tak mi się wydaje. Jutro mogę dokładnie sprawdzić jak ci na tym mocno zależy 

za miałko.....powyżej 10

Opublikowano

Czyli kwarantannie wytrzymasz bez problemu nawet jeszcze przytyjesz😉drogo koledzy od pultusz pewnie po 11 u klasowego byka nie mogą wcisnąć😂

51 minut temu, Taurus83 napisał:

Wołowina na 5-6, wieprz 2-3. Tak mi się wydaje. Jutro mogę dokładnie sprawdzić jak ci na tym mocno zależy 

Ja na tzw szarpaku jadę lub 3 kwadraty .Kociołki mieszadło nowe do kleju i jazda

Opublikowano

Ja leniwy jestem.jak mam 40 kg na raz zrobić to po co się męczyć pół dnia na mieszanie ręczne . parę serii po 2 min kielbasnica i wio do wędzarni 

 

 

 

 

 

 

 

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

Ja leniwy jestem.jak mam 40 kg na raz zrobić to po co się męczyć pół dnia na mieszanie ręczne . parę serii po 2 min kielbasnica i wio do wędzarni 

 

 

 

 

 

 

 

Ja też zamówiłem mieszadło ale jeszcze nie zdążyło dojść. Na 75 kg chyba. Albo na 50  ? Nie pamiętam...

Sołtys, HF  robicie kiełbasę wołową lub z przewagą wołowiny ? 

 

Opublikowano

Ostatnio 80%wolowego. Kolega miał z przypadku promocje na wołowinę to wieprzowiny tylko tłuste.ja mieszadłem zwykłym budowlanym jadę 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz2347
      Czy wie ktoś gdzie na necie można znaleźć arkusze z tej olimpiady z odpowiedziami????
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Witam wszystkie Panie i Panów będących w związkach małżeńskich i nie tylko, w końcu nikt nam tu nie będzie wytykał co robimy w tematach dla Panien i Kawalerów, tu możemy swobodnie pisać o wszystkim i o niczym. Zachęcam do pisania.
    • Przez KarolinaNowicka
      Centralne Targi Rolnicze 2017 + IV Forum Sektora Wołowiny
      Kto się wybiera??? 

      Podobno są dofinansowania do autokarów, ktoś coś wie?
      Pozdrawiam!
    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez ciszu
      Witam serdecznie,
       
      Zwracam się do Was z prośbą, ze względu na wysoką rozbieżność i dezinformacje co do śladu wodnego dla wyprodukowania kg mięsa wołowego. 
      Proszę Was o potwierdzenie  czy prawdą jest, aby wytworzyć kg wołowiny należy zużyć w całym procesie produkcyjnym aż 21 829 razem (szara, niebieska, zielona)?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v