Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, lem1991 napisał:

Jestem z małopolski. Dostałem rok temu za  miesięcznego mieszańca RW-SM (z wyglądu SM)  1750 od handlarza.

Tak już 1750 zł za 4 tygodnie i to od handlarza . bujać to my a nie nas

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, lem1991 napisał:

Teraz zapewne przyjdzie tatuś i mnie zruga. Uciekam, nara.

Przypomnę tylko tyle... kiedyś, ktoś napisał kto się powinien tobą zająć i miał rację... panie lorawiok... hehe 

Opublikowano

Panowie jako ze jest to luźny temat chciałbym poruszyć temat ataków wilków na bydło iowce wypasanych na pastwiskach - chodzi mi o pseudo sygnalizator występowania tego zjawiska. Wiem że watachy dosyć szybko sie przemieszczają ale zawsze to jakieś czerwone światełko i można zawvzasu jakieś środki zaradcze zastosować. Najlepiej to nowy temat założyć . w moich stronach to nowe zjawisko i nie bardzo wiadomo jak postępować gdy już dojdzie do biedy. Jak u was wygląda sprawa z wilkami? Będe wdzięczny za jaki kolwiek odzew.

Opublikowano

A skąd jesteś? W moim powiecie DKL na razie zostało zjedzone stado Danieli hodowlanych i kilka cielaków po czeskiej stronie granicy. Także problem dopiero raczkuje. W mojej gminie podobno widziano 2-3 sztuki i to akurat we wiosce gdzie jest bardzo dużo bydła mięsnego wskazanego na pastwisku 

Opublikowano

Podlasie. U nas to wogóle temat tabu. Byl spokój. Raz na kilka lat to dzikie psy a ostatnio cco roku są ataki. Wiem z pewnego źródła że do białowieskiej watahy były dowiezione sztuuki z biesCzad ale nie przyjeły sie do watahy wiec latają po polach i lasach mnniejsYch i zabijają pojedyńcze sztuki. Przewažnie to sierpień wrzesień jak suka uczy młoede polować ale w tym roku już teraz widziane są na obrzeżach wsi i już cos tam zagryzly. Co prawda saren ostatnio w pip mamy ale taka krowa cY cielak na łancuchu to darmowa zdobycz. Powiedzieli że jeżeli bydło nie bedzie zabrane do 17 z pastwiska to nikt odpowiedzialności nie ponosi. Słyszeliście o takim czymś?

Opublikowano
10 godzin temu, chuck00 napisał:

Sprawa z bydłem trochę przycichła i przynajmniej u mnie biorą znowu wszystko czy stoi czy leży. Odpukac na razie wszystko sprzedawałem stojące. 

10 godzin temu, marek0531 napisał:

Chwal się dalej tym co biorą, tutaj nie tylko rolnicy czytają posty 

10 godzin temu, KARGO napisał:

Hehe  nie dość że czytają to i się udzielają amerykańscy szpiedzy z TVN-U

9 godzin temu, chuck00 napisał:

Nie chwalę się tylko stwierdzam fakty. Nie jest to tylko pojedynczy przypadek.

6 godzin temu, Skanalop napisał:

Standard.. najwięcej zarabia pośrednik wykorzystujący obecną sytuację a najmniej producent ..

6 godzin temu, ACoCieTo napisał:

Zgadzam się wszyscy dużo gadają ,a nic z tym nie robią.

6 godzin temu, ACoCieTo napisał:

U mnie w zeszłym tygodniu byk jakieś 300kg przestał jeść przyjechał wet dwa razy skasował i mówi że nie warto leczyć sprzedać puki stoi zadzwoniliśmy przyjechał gościu za niego dał 500 zł swój cielak a najlepsze że na samochodzie miał dwie krowy tak zwane leżaki czyli interes kwitnie

5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Zaraz użytkownik Tvn wynajdzie kolejną afere z leżakami . 

38 minut temu, Ursus932 napisał:

Że też k**wa lubią wynajdywać afery w rolnictwie 😏 A prawdziwe poważniejsze w tym kraju to omijają

Bez komentarza.

Opublikowano

To pajac , któremu się nudzi . Gdyby był naprawdę łowcą takich sensacji , to nie przyjął by takiego nicku . Olać trola !

Opublikowano (edytowane)

Od razu napisałem, że nie jestem dziennikarzem. Jednak ten brak jakiegokolwiek samokrytycyzmu z Waszej strony jest na tyle zdumiewający, by nie pozostać biernym zaistniałej sytuacji.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
9 godzin temu, ddtvn napisał:

Od razu napisałem, że nie jestem dziennikarzem. Jednak ten brak jakiegokolwiek samokrytycyzmu z Waszej strony jest na tyle zdumiewający, by nie pozostać biernym zaistniałej sytuacji.

To kim jesteś ? Szpiegiem Z krainy dreszczowców 😎

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 9.05.2019 o 22:27, ddtvn napisał:

Od razu napisałem, że nie jestem dziennikarzem. Jednak 

ddtvn .. dzień dobry tvn 🤔