Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Może przy okazji tej afery jakoś by dało się tteściową zutylizować

Dodatkowo spal dla pewności,ale nie rozsupuj prochów na podwórku bo wiatr zawieje i ci się znów do chałupy wpierdo....

Opublikowano (edytowane)

damianzbr ja to Ci proponuję dietę cud (sex i głód) myśli je jak gdzieś  napiszą eko to jest to zdrowe eko żywność to była w epoce kamienia łupanego zanim ogień wynaleźli a teraz w powietrzu masz tyle syf że i tak już nic nie jest eko. A akurat ja staram się oprysków i nawozów stosować jak najmniej.  

2 minuty temu, damianzbr napisał:

Ameryki nie odkryłeś... Geniuszem cię nie mianują, ale dobrze że wreszcie zrozumiałeś gdzie jest syf którego dziadek nie doświadczył.

To nie wyjeżdżaj  z tekstem że krowy mleczne jedzą syf  bo i twoje opasy ten sam syf jedzą.

Edytowane przez gadzet
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Rzepak kukurydza wysłodki to jest syf?

Panowie nie snujcie znowu spisku żywieniowego zabronione jest stosowanie mączek a każdy rozsądny spleśniałą paszą nie karmi a to że organizm krowy nie wytrzymuje takiej eksploatacji to już natura dyktuje . jakbyście  codziennie nosili  worki po 50 kg przez kilka lat zobaczymy co z was zostanie (taka stara zużyta krowa ) z pasz co nie zabronione to dozwolone tylko trzeba umieć się w tym znaleźć . a co zdrowsze mięso starej krowy (na nogach )czy dwutygodniowego leżaka nie powiem bo każdy przypadek inny stan zapalny inny i wiele innych czynników    

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gadzet napisał:

To nie wyjeżdżaj  z tekstem że krowy mleczne jedzą syf  bo i twoje opasy ten sam żyd jedzą.

To że opasy jedzą ten sam syf co mleczne to nie jest powód do udawania że wszystko jest cacy.  Więc dlaczego mam nie nie mówić że w mleku jest syf, bo prawda w oczy cię kole?

I nic mi nie musisz proponować sam potrafię o siebie zadbać. tak samo ja tobie niczego nie narzucam. Tylko cię uświadamiam że produkujesz syf.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
5 minut temu, RU68 napisał:

Panowie nie snujcie znowu spisku żywieniowego zabronione jest stosowanie mączek a każdy rozsądny spleśniałą paszą nie karmi a to że organizm krowy nie wytrzymuje takiej eksploatacji to już natura dyktuje . jakbyście  codziennie nosili  worki po 50 kg przez kilka lat zobaczymy co z was zostanie (taka stara zużyta krowa ) z pasz co nie zabronione to dozwolone tylko trzeba umieć się w tym znaleźć . a co zdrowsze mięso starej krowy (na nogach )czy dwutygodniowego leżaka nie powiem bo każdy przypadek inny stan zapalny inny i wiele innych czynników    

Zaczynasz gadać jak człowiek.

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

250tys/60ha =ponad 4 tys zysku z ha :D

co za debil ci w to uwierzy ? :D

jak 120 tys ci zostanie to musi byc lux rok i to juz licze z dopłatą

gdzie jesteś jeszcze liczysz  i nie wierzysz szukasz błędu błąd jest zapomniałem o dopłacie ale podstawa niewielka kasa mam ją właśnie w tym miejscu gdzie światło nie dochodzi 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, damianzbr napisał:

Dlaczego mam nie wyjeżdżać bo prawda w oczy cię kole?

I nic mi nie musisz proponować sam potrafię o siebie zadbać. tak samo ja tobie niczego nie narzucam. Tylko cię uświadamiam że produkujesz syf.

Co ja produkuje to ja doskonale wiem i syfem na pewno krów nie karmię więc mnie w oczy nic nie pole może oprócz takiego pierdolenia jak twoje. 

Edytowane przez gadzet
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, gadzet napisał:

syfem na pewno krów nie karmię. 

Aby nie być gołosłownym przedstaw certyfikat zaświadczający że stosujesz pasze bez syfu.

Opublikowano
17 minut temu, damianzbr napisał:

Gadżet znalazłeś certyfikat?

nie, tylko syf w nich wnika i później z nimi trafia do jadłospisu bydła .

Nie no masz rację to jest syf... A twoja pszenica pryskana h*j wie ile razy i dojebane nawozu to już jest eko

Opublikowano
2 minuty temu, RU68 napisał:

gdzie jesteś jeszcze liczysz  i nie wierzysz szukasz błędu błąd jest zapomniałem o dopłacie ale podstawa niewielka kasa mam ją właśnie w tym miejscu gdzie światło nie dochodzi 

10 ton suchej kukurydzy srednio przez 20 lat monokultury .... powodzenia

do tego kazdy rok inny pogoda, cena itd

to ile niby masz kosztów na ha ? razem z kombajnem i suszeniem qq

Opublikowano
1 minutę temu, gadzet napisał:

Zaczynasz gadać jak człowiek.

zawsze jak  człowiek  czarne jest czarne a białe białe podam ekstremalny przykład  wiem że opasy chyba w stanach karmiono dodatkiem pomiotu kurzego nie wiem czy zabronione ale jeśli nie droga wolna przepis przepisem i to mamy respektować i przestrzegać   

Opublikowano
1 godzinę temu, ozzborn napisał:

250tys/60ha =ponad 4 tys zysku z ha :D

co za debil ci w to uwierzy ? :D

jak 120 tys ci zostanie to musi byc lux rok i to juz licze z dopłatą

Dobrze liczysz lecz kolega od kukurydzy napisał ,że ma jeszcze więcej czyli (300tyś) 5 tysi zysku z hektara .Tylko pogratulować .

Ciekawe jaki jeleń w to uwierzy ???

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie no masz rację to jest syf... A twoja pszenica pryskana h*j wie ile razy i dojebane nawozu to już jest eko

Udaj się do lekarza... Może ci pomoże, bo masz zwidy i omamy.

A najpierw pokaż w którym miejscu napisałem że moja kukurydza czy pszenica to nie syf. ????

Opublikowano
1 minutę temu, ozzborn napisał:

10 ton suchej kukurydzy srednio przez 20 lat monokultury .... powodzenia

do tego kazdy rok inny pogoda, cena itd

to ile niby masz kosztów na ha ? razem z kombajnem i suszeniem qq

a jednak jeszcze jesteś podałem ci wszystko nie potrafisz mnożyć i dodawać podałem koszty roczne (nawozy paliwo amortyzacja prąd robocizna)   i jednostkowe (nasiona ŚOR wymnożyć x 60 ha a nawozy według cen sierpniowych bo wówczas kupuję możesz po stronie kosztów dodać koszenie 15 ha w zamian za słomę do suszarni .Mnie wychodzi na szybko ponad 500 000 przychód 200 000 koszty 300 000 dochód ot liczenie emeryta odejmij jeszcze ubezpieczenia 10 000 i amortyzacja budynków 15 000 

Opublikowano
4 minuty temu, damianzbr napisał:

A najpierw pokaż w którym miejscu napisałem że moja kukurydza czy pszenica to nie syf. ????

Pieprzysz głupoty to już ten farmer od kukurydzy mądrzej gada

Opublikowano

wszystko pieknie tylko w rubryce plony napisz 5 ton to ci uwierze :D kukurydza po kukurydzy przez 20 lat to grzyby, mykotoksyny i omacnica prosowianka wielkosci kota :D

Opublikowano
10 minut temu, damianzbr napisał:

Sam syfem karmi a innym będzie wysyłał że syf produkują. Dobre😀

Opublikowano
11 minut temu, RafaKdziela napisał:

Dobrze liczysz lecz kolega od kukurydzy napisał ,że ma jeszcze więcej czyli (300tyś) 5 tysi zysku z hektara .Tylko pogratulować .

Ciekawe jaki jeleń w to uwierzy ???

a widzisz mnie suszenie 600t  kosztuje  8000 prąd i 15 ha usługa koszenie za słomę tj 5000 razem 13 000  tj 21 zł na tonę  przy oleju opałowym  70 000 do 100 000 zł tu jest zysk tak jesienią zapierdalam 24h na dobę z przerwami na sen pomiędzy zasypami suszarni dlatego liczę robociznę 15 000

Opublikowano
14 minut temu, RU68 napisał:

a jednak jeszcze jesteś podałem ci wszystko nie potrafisz mnożyć i dodawać podałem koszty roczne (nawozy paliwo amortyzacja prąd robocizna)   i jednostkowe (nasiona ŚOR wymnożyć x 60 ha a nawozy według cen sierpniowych bo wówczas kupuję możesz po stronie kosztów dodać koszenie 15 ha w zamian za słomę do suszarni .Mnie wychodzi na szybko ponad 500 000 przychód 200 000 koszty 300 000 dochód ot liczenie emeryta odejmij jeszcze ubezpieczenia 10 000 i amortyzacja budynków 15 000 

500 tys przychodu a 300 zysku :D normalnie jak w prowidencie :D

Opublikowano (edytowane)

Zapytałeś:

3 godziny temu, gadzet napisał:

To powiedz mi jaki syf krowy mleczne jedzą bo nie bardzo wiem a krowy mleczne trzymam? Ty swoje byki żeby szybko urosły i dużo to pewnie na samych delicjach.

Więc ci odpowiedziałem w jaki sposób syf trafia do menu bydła.

9 minut temu, gadzet napisał:

Sam syfem karmi a innym będzie wysyłał że syf produkują. Dobre😀

to teraz nie strugaj durnia że komuś coś wytykam, było nie zadawać idiotycznych pytań i nie okazywać kretyńskich zdziwień że w kukurydzy, pszenicy, rzepaku itd. który zjada krowa jest syf. 

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Ciekawe jak dlugo będzie cena z tendencją spadkową. Po jakim czasie cena będzie rosła do góry? Pytam bo zostało 5 ogonków do sprzedania... I nie wiem czy trzymać do maja czy tam czerwca czy sprzedać teraz

Opublikowano
9 minut temu, ozzborn napisał:

wszystko pieknie tylko w rubryce plony napisz 5 ton to ci uwierze :D kukurydza po kukurydzy przez 20 lat to grzyby, mykotoksyny i omacnica prosowianka wielkosci kota :D

wcześniej pisałem o technologi a wyobraź sobie że na 60 ha mam dwa samobieżne opryskiwacze  jeden do 4m kukurydzy  i to nie ze złomu  a resztą sprzętu  nie będę cię  dobijał  w każdym ciągniku gps z automatycznym prowadzeniem więc dwie możliwości albo piszę prawdę i mam miliony na rachunku  albo miliony kredytu  a liczyć potrafię 

Opublikowano

Spróbuje zapytać.Suszył ktoś seladerę lub lucernę na siano,jakieś opinie typu kiedy kosić,przewracać,zbierać.Druga sprawa czy świeża lucerna czyli skarmiana na bieżąco powoduje wzdęcia tak jak koniczyna czy jest bezpieczna?

Opublikowano

Ozzborn Ty masz chyba jakis kompleks tego ze malo zarabiasz. Albo nie potrafic zarzadzac. Prosta sprawa u mnie w okolicy wszyscy likwiduja a ja rozwijam sie i czerpie zyski. Z Twojego toku myslenia wychodzi ze ja nie potrafie liczyc i zyje niewiadono czego a do rolbictwa doklada mi caritas :D proste jedni sa przedsiebiorczy inni nie. Jeden zarobi kokosy drugi na tym samym moze udupic.