Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem do 60tki to nie ma za bardzo sesnu... ciężkie to będzie zarówno na tuz jak i na uciąg a nie lepiej było by kupić sam uprawowy a potem osobno jeździć z siewnikiem...

Opublikowano

panowie proszę o radę mam mf690 około84km i siewnik nodet 3m i to moje pytanie czy bende dał rady z nim ganiać po polu jeśli zaczepie go do agregatu z hydropakiem.mam w planie zakupić taki agregat

bierny oczywiście

Opublikowano

Poszukuje jakiegoś agregatu uprawowego biernego(3m) z hydro pakiem. Ciągną by go Mtz i tu tkwi sedno agregat musi być leki bo siewnik waży swoje czyli innej opcji jak z wałem rurowym to nie ma szans bardzo ciekawi mnie waga agregatu grano system i innych.

Opublikowano

panowie wracam do mego tematu dowiedziałem się że mój siewnik noodet-gugis 3m waży około 700kg. to chyba dużo za dużo jak na 3 metry i chyba o hydropaku mogę zapomnąć proszę jeszcze o poradę :D

Opublikowano

a dlaczego o hydropaku zapomnieć? Przy takiej masie siewnika jakbyś go doczepił bezpośrednio za agregatem to byś chyba musiał mieć z 2 tony z przodu żeby się dało jechać. Ja w tym roku kupiłem talerzowy agregat 2,7 i on waży 1300 kg i do tego siewnik poznaniak, tylko nie nowy. Wiadomo 914 na pewno cięższy niz ten Twój mf, do tego mam tura na przodzie , zaczepiłem łyżkę, położyłem na nią 250 kg ziarna, i jak wiadomo ona jest bardziej wysunięta niż zwykłe obciążniki, i jadąc z pustym siewnikiem ciągnik prowadzało jeszcze trochę. ;)

Opublikowano

Cześć !

Mam zapytanie.

Jaki agregat uprawowo-siewny pod poznaniaka 2.7.

Chce kupić traktor 80 km. i zastanawiam się jaki agregat kupić.

Chodzi o cos z 2 rzędami zebów i 2 walkami z przodu i z tyłu.

Ma pracować na niecałych 20 ha.

Jesłi chodzi o cene to ma być do 10 tys.

I jeszcze jedno czy taki np.Pronar 82SA da rade z takim zestawem.Ziemie mam V i VI klase. :rolleyes:

Opublikowano

No dobra andzej2110 tylko za sam transport 400zł zaplace jak ty z pod płocka jesteś.

Raczej chodzi mi cos w stylu agromasz cos taniego.

i jeszcze zeby dał rade taki pronar 82 sa

Opublikowano

jaka szerokość agregatu uprawowo-siewnego do poznaniaka, który ma 25 redlic wysiewających. Szerokość kół 2,70 a szer. redlic ok 2,50 - i teraz mam dylemat na jaką szerokość brać agregat?