Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kolejny problem z Władimir em t25a mianowicie od pewnego czasu usłyszałem podczas jazdy zgrzytanie w prawym tylnim kole zauważyłem też że delikatnie koło bije. Wymieniłem łożysko pomimo tego jak sciaglem opone i złapałem na piaste ma luz na około 2,3 cm (po prostu chodzi tył i przod) dodam też że śruby od zwolnicy się odkrecaja przy pracach polowych. Mam kilka wersji co to może być za przyczyną ale wolę się upewnić co to może być. Z góry dzięki za pomoc pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez janusz14
      mam problem ze sprzęgłem w moim ciągniku a konkretnie w ciągu ostatnich 2 lat wymieniałem 3 razy tarcze sprzęgłowe i raz mi pęknoł na pół cały docisk . teraz narazie jest spokój ale coś mi nie chce do konca wysprzęglać pompke sprzęgłową wymieniłem. jaki może być problem ?
    • Przez grzegorzchylak
      Witam wszystkich
      Przy podnoszeniu ciagnika w celu regulacji hamulców zauwazyłem w lewym kole duże luzy. Luz jest 2-3cm na wysokości opony gdy ruszm kołem na boki, ale też mam wyczuwalny luz gdy obracam kołem. Poradźcie jak usunąć te luzy? Czy tam jakoś mozna skręcić łożysko, czy do wymiany?
    • Przez Trojan
      Mam pytanie otóż po odkręceniu przekładni od pompy hydraulicznej zaniepokoił mnie luz na kole zębatym (jakiś 1cm luzu), załączam zdjęcia. Czy tak powinno być?

• Przez Renault85-15TX
      Witam wszystkich. Przeszukałem całe agrofoto i nie znalazłem nic o moim problemie. A mianowicie: gdy założę jakiś ciężki sprzęt np. pług czy agregat i jadę po szosie słyszę takie jakby zgrzytanie w kole też to się pojawia przy skręcaniu. Jak jadę samym ciągnikiem takiego zgrzytu nie ma, tylko przy dużym obciążeniu jak przód zaczyna lekko podrywać pojawia się ten nieprzyjemny zgrzyt. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc .
    • Przez ursusikc330m
      Mam pytanie czy ciężko jest wymienić łożysko w przednim kole w z056?
  • Dodaj nową pozycję...
v