Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej Ursusa 5314 , bo będą dokuczać że "germańca" kupił . :ph34r:

Opublikowano
13 minut temu, Bartuś765 napisał:

jakie maszyny na 15 hektarowe gospodarstwo?

A takie wiesz , fajne .

Skoro tak do tematu podchodzisz to nie licz że ktoś podejdzie powaznie do Ciebie , brak żadnych informacji podstawowych , jakie ziemie , jaki kierunek gospodarstwa , jaki budzet , kompletnie nic ! 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartuś765 napisał:

czerwone, żółte słabo dostępne, zielone felerne.

Opublikowano (edytowane)

w

,,Pustyni i w puszczy " Sienkiewicz opisuje  jakie maszyny na 15 ha (to nie ten od h..j d..pa i kamieni kupa)

przeczytaj sobie ,będziesz miał zajęcie na ferie

Edytowane przez witejus
Opublikowano
Najgorsze w tym wszystkim, że to dopiero drugi dzień ferii 😭 Teraz to nie wygląda na forum rolnicze, a na jakiś żłobek. Może lepiej jakiś temat marzycielom założyć i tam niech zadają głupie pytania, bo śmietnik robi się tu coraz większy. Skoro nie wiesz jakie maszyny to jak poradzisz w dalszym życiu? Forum Cię za rękę prowadzić nie będzie....
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

Najgorsze w tym wszystkim, że to dopiero drugi dzień ferii 😭

Amen

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartuś765 napisał:

Na początek kalkulator i wiadro zimnej wody 🤣

Opublikowano (edytowane)

Dobrze że chłopak interesuje sie rolnictwem bo za kilka lat my powymieramy  ktoś będzie musiał tyrać na hektarach najlepiej by nie musiał tego robić z przymusu a najlepiej by z zamiłowania

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano
7 minut temu, AleksanderX napisał:

Dobrze że chłopak interesuje sie rolnictwem bo za kilka lat my powymieramy  ktoś będzie musiał tyrać na hektarach najlepiej by nie musiał tego robić z przymusu a najlepiej by z zamiłowania

Trudno z zamiłowania rachunki opłacić czasami trzeba zejść na ziemię 🤔

Opublikowano (edytowane)

No cóż są jeszcze tacy co maja klapki na oczach i interes co pod nosem i najlepiej by chłopak oddał im dzierżawę ziemie  ALe oprócz tych 15 ha możno jeszcze coś innego robić np postawić fermę drobiu,tuczu trzody no i by kupował zboże od nas Ale są jeszcze branże pozarolnicze

Edytowane przez AleksanderX
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kurak
      Witam
      W związku z dużym zamieszaniem odnośnie przepisów dotyczących zbiorników na paliwa III kategorii chciałbym poruszyć ten temat. Dostępne są na rynku zbiorniki 5000 l (jednopłaszczowe) za całkiem przyzwoite pieniądze i zanim dokonam inwestycji chciałbym zaczerpnąć trochę wiedzy. Przepisy dyktują nam obowiązek przechowywania paliwa w zbiornikach dwupłaszczowych:
      natomiast po drugiej stronie znalazłem taki zapis:  
      Tak więc nie wiem gdzie leży prawda. Jedni mówią, że dopóki nikt nie będzie wymagał ode mnie "dokumentacji zbiornika" (co jest mało prawdopodobne - kontrole itp.) nie wychylać się i korzystać z takiego zbiornika, z drugiej strony rozsądek mówi, żeby zrobić to dobrze i nie martwić się o problemy przy kontrolach. Jak wszyscy wiemy zaciskają nam sznur na szyi żeby wyrwać pieniądze na utrzymanie Wiejskiej i wypadałoby się jakoś ustrzec przed karami.
    • Przez evolution93
      Witam.
      Za rok kończy mi się plan 5 lat i czas zacząć myśleć na przyszłość. Czy są jakieś zboża ,warzywa lub inne rośliny które warto posiać /posadzić w gospodarstwie ekologicznym czy pozostaje wszystko wrzucić w łąki?obszar jaki mam do zagospodarowania to 11 ha.
    • Przez rudy112
      Jak transportujecie pasze z mieszalni pasz do zbiorników przy chlewni?
  • Dodaj nową pozycję...
v