Sarna w rzepaku
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez benek79
Witam. Po ile płaca lub beda płacic za rzepak w sezonie 2008.
Ja sprzedaje do ZT kruszwica ale ceny jeszcze nie podali,bedzie pewnie za pare dni.
-
Przez JanG
Kupiłem siewnik Focus 1000/4 i nie wiem jak ustawić wentylator do siania rzepaku.
Prosze o pomoc.
-
Przez Heniekii
Witam jak w temacie stosowal ktos siarczan amonu wiosna jak tak to w jakiej dawce startowej i jaki byl rezultat
I jak rozsiewa sie siarczan amonu pylisty w porownaniu do siarczanu amonowego z wiekszym krysztalem
pozdrawiam
-
Przez lantierka
Witam
W tym roku mam zamiar przechować rzepak ze zbiorów do jesieni. Mam pytanie czy przy transporcie przenośnik ślimakowy i dmuchawa do zboża nie będą uszkadzały nasion ??? Ewentualnie na co należy zwrócić uwagę przy przechowywaniu - niska wilgotność przy załadunku -7 % tyle wiem ale może ktoś podpowie na co jeszcze zwrócić uwagę . Sypie do bina 100. dzięki pozdro
-

Rekomendowane odpowiedzi
Deutz Fahr 4065 HTS
RGT Metronom