Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie.

Biorę powoli się  do   remontu   mojej 3p, ale mam jeden dylemat. Wszystko ładni się  po zewnątrz po odkręcało a stanąłem na kole pasowym przykręconym do wału korbowego. Jaki tam jest  gwint?  Prawo czy lewo obrotowy ?

Opublikowano

Posiada  ktoś z was  katalog części od 3p ale  z lat   80 - 90 ?  Bo   zdemontowałem panewki  i  numer który  na nich jest nie pasuje  do żadnych z katalogu.

NUMER NA PANEWCE  (1131341)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Autofan
      Proszę o opinie jaki nowy wał posiewny jest w stanie podnosić Ursus c-360. Czy wał 3m np Euromaszu ( http://euro-masz.eu/zawieszany-wal-posiewny/ ) podniesie C-360? Może ktoś z was ma i pracuje z tym ciągnikiem.
    • Przez tomeq
      Cześć! Jestem na etapie planowania konstrukcji agregatu do uprawy bezorkowej. Czy ktoś może wie jak zbudowany jest wał oponowy ponieważ planuje taki zastosować?
    • Przez Wozny186
      Witam. Mam problem z moim 7211. 
      Odkręciła się nakrętka koła pasowego wału.
      Przez co koło spadło z wału i się uszkodziło.
      Rozjechałem ciągnik wyciągłem nakrętkę oraz koło pasowe ale za żadne skarby nie mogę wyciągnąć klina z wału. Jest na to jakiś patent? klin rusza się w wale jakiś 1mm ale nie jestem w stanie go wyciągnąć. Po usunięciu simmeringu widać tam jakąś blaszkę jakaś jakby osłona przeciwrozbrygowa oleju i nie da się jej wyciągnąć bez rozbierania obudowy rozrządu ściągania pompy wody alternatora i całej reszty jaka tam jest. Czy ten klin powinien wyjść normalnie czy trzeba rozbierać to wszystko? Proszę o pomoc bo ciągnik chodzi przy odśnieżaniu i jest bardzo potrzebny a jeden w zasadzie klin go unieruchomił bo części już mam a poskładać nie mogę. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    • Przez aezakmi666
      Witam konstruował ktoś z was wał oponowy posiewny z opon ?  Mam pomysła wykorzystać kilka jednakowych felg z oponami skręcać od środka do zewnątrz śrubami utwardzanymi na końcu dać jakieś piasty samochodowe wspawać to w ramkę żeby można było to dociążyć wał miał by służyć do wałowania posiewnego konstrukcja pod c360 więc raczej ciągana nie podnoszona ,zdało by się powyżej 3 metrów ale trzeba kombinować z rozkładaniem czekam na wasze sugestie , 
    • Przez ursusikc330m
      Co może być przyczyną że po wymianie długiej pompki zrobił się słaby hamulec na lewe koło nic nie dało że był kilku krotnie odpowietrzany prawy[przy lekkim dotknięciu pedała trzyma odrazu a lewy po kilku krotnym przepompowaniu tylko lekko przytrzyma czyżby dziwnym przypadkiem lewa pompka tak odrazu skończyła żywot

• Dodaj nową pozycję...
v