Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak 18,7%, to ktoś zebrał i nie wysuszył, bo po co, skoro prawie sama wyschła. Przeleżeć jakoś przeleży, a potem wciśnie się naiwniakowi co nie ma wilgotnościomierza, a na ząb stwierdzi że sucha. Toż to spiseq ktoś by powiedział 😂

Opublikowano

Wina przewoźnika, rolnik zebrał suchą kukurydzę, dziwna ta sytuacja była bo odebrałem od niego dużo tej kuku, i ten jeden samochód wyszedł wilg. 18,7 %487333494_WhatsAppImage2019-03-13at11_09_09.thumb.jpeg.556f9db69c3e04931487edd8edebb912.jpeg

Chwiolas widzę, że mało się znasz bo jeżeli kukurydza leżała by od żniw do tej pory powyżej 16 wilg. to już miała by specyficzny zapach..

kukurydza.jpeg

Opublikowano

Wzrosty to juz raczej były nie ma zainteresowania dużego ceny stabilne

Opublikowano
13 godzin temu, staszek131415 napisał:

Wzrosty to juz raczej były nie ma zainteresowania dużego ceny stabilne

odpowiesz na moje pytanie po co się udzielasz, bo 100 razy pytałem i dalej nie doczekałem sie odpowiedzi. Każdy na forum wie po co, więc twoje wypociny stają się coraz bardziej śmieszne. A im więcej piszesz tym więcej osób o tym przekonujesz. Zrozumiałeś ostatnie zdanie czy może powtórzyć za jakiś czas. 

Opublikowano

Kolega pytał to grzecznie mu odpowiedziałem a co do wypocin to zostaw je dla swoich bliskich jak lubia Twoje marzenia o kukurydzy po 1000 zł wnukom te bajki opowiadaj ja jestem realistą moje prognozy się sprawdziły dlatego jest stabilnie

Opublikowano
1 godzinę temu, paweljrfarmer napisał:

jakie są propozycje kontraktów na mokrą?

400 netto

Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

400 netto

No odpisz po co się udzielasz kolego. Juz ci kiedyś pisałem, że się nie spuszczam nad tys złotych, bo na to nie liczę. Zresztą wszystko pozapłacane na ten sezon, towar na magazynie, więc nie muszę propagandy uprawiać jak ty, żeby 5 zł kogoś na straganie skubnąć. Mam nadzieję tylko, ze żydków spotka brak towaru, kiedy będą go najbardziej potrzebować. Każdy kij ma dwa końce. Niech na ukrainę wyp... tam po 650 netto jest. Tansport i heja, jaki problem. Bez powodu obniżają ceny, a jak jest powód do wzrostu, to czekają złodzieje, żeby kogoś skubać i to w biały dzień. To jak odpowiesz mi czy nie, bo już tracę nadzieję.

Twoim zdaniem brak zasiewów w usa,, będzie miał przełożenie na ceny czy raczej pozostaną one stabilne😁

Stasio nie lajkuj a odpowiedz. Twoje uśmieszki mi zwisają, zgadnij gdzie. Im więcej się udzielasz pod tematami dot. cen czy to pszenicy czy kukurydzy tym bardziej się kompromitujesz. Jesteś za głupi, żeby zrozumieć ową prawidłowość, czy za głupi, żeby przeczytać zdanie i odpowiedzieć? Normalnie mam mętlik w głowie. To ceny będą stabilne czy pójdą raczej na 600 netto, jak myslisz

Opublikowano

Sam się koompromitujesz od lat pisząć o wzrostach aceny praktycznie w miejscu stoja za głupi jesteś by zrozumieć prawa rynku do pługa może się nadajesz trzymaj te swoje zapasy nawet sto lat

Opublikowano

Witam, i co z ceną na bieżąco? Pojawiają się jakieś podwyżki? Leży około 100 ton w stodole i przydałoby się po mału sprzedawać. Tydzień temu 680 netto, dziś nie wiem czy coś się zmieniło. Mazowieckie

Opublikowano

Coś dziwnego się dzieje na tym rynku ... dzwonie niby każdy ma w magazynie 100-200 ton kukurydzy jak nie więcej niby cenę jaką oferuje to taka jak Cedrob i inni kupujący. A nikt nie jest w stanie sie zdecydować na sprzedaż ... jak by ktoś miał chęć sprzedać kukurydze to zapraszam na priv.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bialy2005
      Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
      Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
      Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez elux
      Witam
      Czy spotkał się ktoś z suszeniem kukurydzy z zastosowaniem nagrzewnic elektrycznych jako źródło ciepła?
      Temat o tyle ciekawy że z wykorzystaniem fotowoltaiki energia prawie na free, jednakże brak info i doświadczeń w zakresie wydajności suszenia przy niskich temperaturach powietrza suszącego...
      Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/wiedzę w temacie to proszę o info tutaj lub na priv- myślę o takiej małej suszarni u mnie
    • Przez gofeer666
      Witam, posiadam male gospodarstow rolne (mniej niz 10ha) do tej pory zawsze wszystko obisiewalem zbozem ozimym (pszenzyto, pszenica) rok temu złożyłem oswiadczenie i po sprawie, jednak w tym roku, chcialbym na polowie ziemi posiac kukurydze. Czy kukurydza jest traktowana jako zboze i czy moge w tym roku tez zlozyc Oswiadczenie, czy powinienem raczej zlozyc normalny wniosek zeby uwzglednic w nim kukurydze? Prosze o szybka porade bo do jutra termin skladania oswiadczen :P
    • Przez figlewicz
      Chciałbym posiać kukurydze na ziarno. Przeglądałem sklepy ale nie wiadomo co wybrać. Co wy siejecie?
  • Dodaj nową pozycję...
v