Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja mam mamki i opasy już od dawna kolego więc jak się do tego dołożyłem???

To ile lat masz taką samą obsadę? I nie zwiększasz

Opublikowano

Wypełniałem wniosek o dopłaty i widzę   ze w miedzy czasie   poszukuję się mojej tożsamości. Nie wykluczam po wpisach ze kolega tyran miał do czynienia   z tymi  samymi "biznesmenami".

Ja  tylko ostrzegam     przed konkretnymi ludźmi  a kto chce posłucha kto nie będzie lżejszy o kilka zwierząt.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja mam mamki i opasy już od dawna kolego więc jak się do tego dołożyłem???

To ile lat masz taką samą obsadę? I nie zwiększasz

4 lata a zwiekszam cały czas ilość mamek bo docelowo chce sprzedawać głównie odsadki.

Opublikowano
6 godzin temu, kanalia36 napisał:

Wypełniałem wniosek o dopłaty i widzę   ze w miedzy czasie   poszukuję się mojej tożsamości. Nie wykluczam po wpisach ze kolega tyran miał do czynienia   z tymi  samymi "biznesmenami".

Ja  tylko ostrzegam     przed konkretnymi ludźmi  a kto chce posłucha kto nie będzie lżejszy o kilka zwierząt.

Kolega kolegi tyrana chyba jest spokojny skoro mało błędów popełnia 

Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

4 lata a zwiekszam cały czas ilość mamek bo docelowo chce sprzedawać głównie odsadki.

ciekawe komu i za ile ..... znajomy nakupował odsadków LM po 12zł, a teraz tylko czeka kiedy sprzeda i konczy interes bo to nie ma sensu .....

Opublikowano
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ooo ktoś tu zaczyna się gotować;)

Póki co to ty rzucasz epitetami. 

Opublikowano
2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Jest kolego sporo chętnych na odsadki mięsne. Wystaw ogłoszenie wstaw cenę 12zl za kilogram i telefon będzie cały czas dzwonił;)

Dokładnie Ci co zainwestowali nie zrezygnują mają temat w miarę ogarnięty rezygnują ci co małe cielaki dokupują bo krowa się ocieliła i nie ma co z mlekiem robić wtedy cielak od handlarza i najczęściej pada również ten od własnej krowy bo handlarze zaszczepią  na drogę  potem ty walcz

Opublikowano
36 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jak Ty swojemu przydupasowi tyle za cielaki dajesz. Oj coś chyba kłamstwo piszesz jak boisz się wstawić.

Sołtys to tu zahandluje tam i jakoś żyje lepiej cielaka przewieżć jak ganiać za nim ze strzykawką i przyczepy  gnoju wywozić

Opublikowano

Zobacz po ile ida LM na eksport.

gdzie to zobaczyc ?

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Sołtys to tu zahandluje tam i jakoś żyje lepiej cielaka przewieżć jak ganiać za nim ze strzykawką i przyczepy  gnoju wywozić

Tu się nieco mylisz, gnoju Ci u mnie dostatek a u cielaki od małego w większości chowam

Opublikowano

Ale tyle KM po cielaki jechać???... Ja potem bym ich nie chciał po takiej podróży. Ale interes robi dobry na nich z tego co wiem.

savjer napisał:

Zobacz po ile ida LM na eksport.

gdzie to zobaczyc ?

Zadzwoń do tych co kupują na eksport

Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Ciebie boli że jesteś przydupasem sołtysa;)

Dorośnij. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v