Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Odsadki mięsne
Opublikowano
4 godziny temu, marcinski napisał:

Panowie @mateusz111992 , @stonka15ak , opowiedzcie jak Kabanos wygląda z waszej perspektywy , ile wam płacił za byki , czy brał na żywą , czy wbc przed aferą . Mimo ze mieszkam niedaleko zakładu , nie mam takiej wiedzy , bo ktoś tam coś sprzeda raz na rok , więc  trudno się zorientować . A wy macie szersze spojrzenie bo sprzedajecie sporo sztuk  . Mateusz , ty masz swoją wagę , więc wiesz czy nie rżną na wadze . Tyle pytań bo dużo nieużytków u nas , a Jarek kupił nowe auto , więc ten tego ...9_9 .

Ja tam nie dawałem to nie wiem kiedyś chcieli przyjechać cena była dobra na tamte czasy chcieli tylko ilości samochodowe Ale tyle nie mieliśmy pytaj kto dawał. 

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Getmor też do mnie dzwonił za bykami więc widać szukają towaru.

i co im powiedziałes ? ze sprzedałęs po 14 zł ?

Opublikowano

Propozycja 13 zł za O klasę, 5 sztuk ale czekam dalej, łódzkie

U nas w lokalnej ubojni bili po 400 500sztuk dziennie, a teraz zaledwie 50, 100. Info od znajomego co tam pracuje. Nie ma bydła

Opublikowano
16 minut temu, Chudy1217 napisał:

U nas w lokalnej ubojni bili po 400 500sztuk dziennie, a teraz zaledwie 50, 100. Info od znajomego co tam pracuje. Nie ma bydła

U kogo ta cena?

Opublikowano
17 minut temu, Chudy1217 napisał:

Co to za lokalna ubojnia w łódzkim ?

Opublikowano
5 godzin temu, Berthold napisał:

A zresztą taka ciekawostka z dobrego źródła... BIERNACKI I MATUSZEWSKI TO SZWAGRY PODOBNO, TYLKO JAK WŚCIEKŁE     P. Y  SIĘ NIE LUBIĄ... 

Matuszewski pracował z Biernackim i jak ogarnął temat założył swoją firmę. Skrót się zgadza a czy to rodzina to nie wiem.

Opublikowano

w każdym razie i jednemu i drugiemu mozna sprzedawać ale kasa zanim  bydło opuści podwórek inaczej problemy

Opublikowano

Właśnie dostałem takiego eska

Witam.  Po 3tyg. Bałaganie i propagandzie na rynku wolowym. Ceny. Byki.6.5-7.3 jalowki. 6-7. Krowa. Do 5.3. Robimy uboj z koniecznośći w gos. Wsady i sprz. Cielaka. Aktualne. Pozd. 

... Panowie myślę że wiosna powoli ale nadchodzi... 

Opublikowano
6 minut temu, juzek89 napisał:

A cóż to za wspaniałomyślna firma, rzeźnia się tak reklamuje?

A to chyba chłopaki z ok osiecznej koło Leszna wysyłają takie cenniki smsem

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, Berthold napisał:

Właśnie dostałem takiego eska

Witam.  Po 3tyg. Bałaganie i propagandzie na rynku wolowym. Ceny. Byki.6.5-7.3 jalowki. 6-7. Krowa. Do 5.3. Robimy uboj z koniecznośći w gos. Wsady i sprz. Cielaka. Aktualne. Pozd. 

... Panowie myślę że wiosna powoli ale nadchodzi... 

przy takich cenach to na byki nie ma co patrzeć tylko jałówki wstawiać .. nie dość że cielaki tańsze to jeszcze spokojniejsze

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, karrol napisał:

A to chyba chłopaki z ok osiecznej koło Leszna wysyłają takie cenniki smsem

klak poczytajcie o nim na necie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v