Łożyska na wytrząsaczach
-
Podobna zawartość
-
Przez problem
witam, mam problem ze skrzynią biegów w ciagniku r 4 105 polega on na tym że
pękają łożyska na jednym z wałków na skrzyni biegów w ciągu 6 miesięcy wymieniałem je juę 2 razy
ciągnik ma ok 2000 mtg może ma ktoś podobny problem i pomoże mi usunąć awarię i co może być przyczyną tego stanu.
z góry dzieki i czekam na odpowiedź
-
Przez T171
WITAM ,odnosnie mojej Valtry T171 ,czy słyszał może ktoś o takiej usterce jaką opisuje? co mogło być przyvzyną? wada fabryczna czy moze słaby materiał?sam jestm operatorem i dbam o nią jak o dziecko ma 1300mth i wszystkie przeglady robie w ASO i przepłacam oczywiscie..ale dlaczego mogło wyrwać obudowe łożyska z przedniego mostu?
-
Przez Bimbollo
Witam
Posiadam w gospodarstwie Claas'a Mediona 310 z 2007 roku.
Ostatnio zauważyliśmy dość spory luz na przekładni kosy i będziemy zabierać się za regenerację, aby ominąć późniejszych kosztów.
Moje pytanie jest następujące:
"Czy ktoś orientuje się gdzie można zakupić mosiężne tulejki, które 'wybijają się' podczas eksploatacji? Oraz gdzie można zakupić łożyska do tej przekładni?"
Cena nowej przekładni w Claas'ie to około 10 000 zł także sporo
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
-
Przez nabogato
Jakie mogą być przyczyny gubienia ziarna na wytrząsaczach?? aby nie gubić muszę jeździć bardzo wolno. Słomy jest sporo 4-5t/ha ale i tak wydaje mi się że powiano iść to szybciej. Rożne ustawienia kombajnu nie przynoszą większego skutku. Jedyne czego nie ustawiałem to fartucha za odrzutnikiem, cały czas jest ustawiony luźno w najniżej pozycji. może podnieść go wyżej? macie może jakieś inne pomysły?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Witam MF135
Bliźniaki