Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łopatka z regulacją ustawiona jest na równo. Przy mocniejszym wysunięciu w tej pozycji będzie haczyć o oś. Przy przestawieniu na 15-18 m łopatkę wysuwamy na maksa.

Opublikowano

Słuchaj a te łopatki to się ustawia obie strony tak samo? Np lewa ustawiłem zgodnie rysunkiem (oznaczenia trójkatvi kółko na łopatkach) i prawo też tak samo czy to jakoś trzeba jakby odbiciem lustrzanym? Bo tarcze mają inny kierunek. Niby proste ba zamotalem się.

Opublikowano

Lustrzane odbicie. Mam nowe zasuwy i jak sie obrobie to wstawie zdjecia. W skrucie powiem że mają otwór 1/3 fabeycznego i regulacja to bajka. Na 4 sieje mi 140 kg polifoski 5 i saletrzaku. Na 5 sieje 210 kg a na 6 sieje 300 kg. 

Opublikowano

Po pierwszych pracach altro musiałem zmienić sprężyny na siłownikach bo były za mocne. Hydraulika zamykała zasuwy a sprężyny otwierały je częściowo i była lipa. Po zmniejszeniu siły sprężyn teraz jest bajka. 

Opublikowano

Masz kiepski rozdzielacz , u mnie w 912 otwiera ale w 60 mogę zostawić nawet na całą noc. Slabsze sprężyny mogą powodować że przytnie sie przy otwieraniu. We wtorek będę  rozsiewal saletre i saletrzak to zrobię fotki i wstawię. 

Opublikowano

Hej, Ninia-pl może wiesz jak i które łopatki przestawić delikatnie żeby Altro siał troszkę mniej za traktor? Bo widzę bo dłuższym czasie działania nawozu że za ciągnikiem ciemniej:) 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PronarekP5
      Witam kolegów , kupiłem Case CS 110 , ciągnik miał problemy przy odpaleniu na zimnym silniku poniżej temparatury na zewnątrz 0* , i był na moje oko mulowaty trochę ,  i od tego się zaczęło ... Wymontowalem pompę wtryskową i poszła do sprawdzenia , pompa ok wszystko elegancko , ale teraz problem z ustawieniem jej ponownie , ustawiałem wg. znaków i blokaz ciągnik za Chiny nie odpali dymi jak wściekły i nic , czyli nie to miejsce , cechy na pompie ok , blokada na kole zamachowym , i nic , nawet był na GMP ustawiony i pompa na cechy i nic, różne kombinacje były próbowane , i nic , czy ktoś z was ma skuteczny patent na zamontowanie i ustawienie pompy wtryskowej w silniku sisu ? 
    • Przez zaxson
      Witam! Jak ustawic pompe commonrail perkins 1104d wiadomo rozrzad na znaki a pompe zablokowac w pkt zero ale skąd wiadomo czy aby nie jeszcze jeden pelny obrót wału korbowego🤔 bo 4 suw do pelnego cyklu pracy jednego tloka  potrzebuje 2 pelne obroty wału sa dwa czujniki  jeden na pompie drugi na wale 

• Przez Rolniceq
      Witam zakupiłem siewnik Fiona d70/2.5m ale nie wiem jak go ustawić do siewu zboża czy ktos z was posiada lub posiadał taki sprzęt i wie jak go  ustawić?

• Przez AgroTuning
      Jak działa ustawienie rozrzutu poprzecznego w Vicon ro-xl? Jest do tego wajha Lever discharge point. Wiem, że jest to regulacja punktu wyładowania. Czyli ustawia punkt w którym granulki nawozu wchodzą w kontakt ze skrzydłami rozsiewu. Ale jak to wygląda w praktyce? Jak to ustawić? Jakie muszą być długości skrzydeł na tarczy?

• Przez Psajdak009
      Posiada ktoś tabelę ustawień dawkowania nawozu dla tego rozsiewacza ? Będę wdzięczny za pomoc 
  • Dodaj nową pozycję...
v