-
Podobna zawartość
-
Przez grisza1985
Witam od niedawna jestem posiadaczem siewnika amazone d7 Super S o szerokosci 2,5m i nie wiem jak mam przeprowadzic próbe wysiewu? dodam ze koła są o rozmiarze 6.00-16
-
Przez masa24
witam, nei znam sie na uprawie, ojciec zmarl i probuje cos zdzialac. mamy siewnik amazonem, niestey nie wiem jaki model bo wszystkie naklejki zdrapane
Ma 25 lejkow. Szerokosc od kola do kola wynosi prawie 3 m.
Szerokosc skrajnych redlic 280 cm. Jaka bedzie szerokosc robocza siewnika?
teraz co do proby kreconej. wiem ze powinno sie zmierzyc obwod kola i tak dalej. ale mam rozne opony w siewniku. jedna ma srednice okolo 66 cm druga jakies 60, ktora brac pod uwage?po stronie skrzyni jest opona ze srednica 60 cm
jak wezme srednice mniejszego to wychodzi obwod ze wzrou jakies 190 cm
szerokosc roboca przyjmuje 3 m( dobrze? skrajne lejki 280 cm + jedno miedzyrzedzie od lejka do lejka 12-15 cm, prawie 300 cm wychodzi)
wiec 33 m \ 1,9 m wychodzi 17,5 obrotu. Biora poprawke na poslizk bede krecil 18 razy, dobrze?
szczegolni chodzi mi czy dobra szerokosc robocza siewnika i ktore kolo brac pod uwage
-
Przez marcin80wlkp
Czy może mi ktoś powiedzieć jak zrobić próbę kręconą do 3 metrowego Sulky GC Tramlines?Ile razy kręcić korbą i przez ile pomnożyć.Dodam, że to stary siewnik o rozmiarze kół 185/70/14
-
Przez samczyk1991
Tato sprzedał poubojowo krowę. Okazało się, że dostaniemy raptem około tysiaka bo blisko połowę zabrali oni ponieważ krowa miała jakąś bakterię czy pasożyta żyjącego w mięśniach i podobno muszą głęboko zamrozić i rozmrozić mięso żeby nadawało się do spożycia. Nasze bydło często jest oglądane przez weterynarza i konsultujemy się z nim i razem działamy, Ojciec nie wierzy w tą historyjką i kłócił się przez telefon ale to nic nie zmieni. Niby przepraszali ale my już dalej nic nie opchniemy dla nich. Przykra historia po wieloletniej współpracy
Co wy na to ?
Czy wy też byliście w różny sposób oszukiwani lub pokrzywdzeni przez handlarzy, ubojnie ?
-
Przez zimrex
Witam serdecznie mam do was takie pytanie próby kręconej jak to się oblicza posiadam siewnik saxonia DF500 zdięcia jak to wygląda
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
-

Rekomendowane odpowiedzi
Gryka – czy warto skosić czy lepiej talerzować?
ładowarka JCB 525-67 Kubota m7152 i lemken Solitair 9