Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, ws71 napisał:

To może napisz jakie dokumenty muszę przedstawić aby ktoś ze mną chcial gadać[koszt ich uzyskania],jeszcze nie spotkałem się aby ktoś z hodowców do 2000 szt  stosował premixy zamiast mpu,każdy który próbował  dawał sobie spokój , przeciętny hodowca nie ma szans  aby sprostać warunkom narzuconym przez IW i ilości cyklicznych kontroli jak i góry towarzyszącej  temu papierologi i wymogów ,więc nie pisz że są one dostępne dla przeciętnego rolnika,nawet dystrybutorzy nie mają ich w ofercie,opłacalnośc tego pomyslu zaczyna sie od ferm liczących 10000szt i tam można premixy 1-1,5% spotkać

ws71 premixy są dostępne  worek,paleta, tir każda ilość nawet dostaniesz fakture i nikt o tym wiedział nie będzie  woreczek 25 kg 1,5% 128 brutto (warchlak) tucznik jest tańszy 

Opublikowano

Nie wiem jak u Was wygląda z czestotliwością kontroli przez IW ale mnie już parę razy kontrolowali skoro świt,przede wszystkim pasze ,zgodność numerów serii z fakturą worków z mpu,a szczytem wszystkiego było pobieranie próbek  z firmowych  zamkniętych worków z koncentratem na zawartość białka zwierzęcego także na takie numery z lewymi premixami szkoda nerwów, był przypadek że gościowi zutylizowali stado za to że znalezli coś w paszy a nie miał na to papierów ,nie wiem jak to wygląda w innych regionach Polski a u nas są lepsi nadgorliwcy niż unijne wytyczne

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Runder
      Czy to prawda że jeżeli w przydomowym szambie nie zrobimy dna to niezaleznie od ilości kregów nigdy nie będziemy musieli go oprózniać ? Czy może odwrotnie po około 2 latach zapcha się jak zwykłe szambo z dnem ? Słyszałem wiele głosów na ten temat i jestem ciekawy waszej opinii
    • Przez lotnik993
      sporo czasu mi to zajęło więc miłego oglądania
    • Przez Arek84
      Witam, tak jak w temacie we czwartek dostałem zawiadomienie  z sądu zamiejscowego który zajmuje sie księgami wieczystymi o zmianie powierzchni działki z 1 ha 1984 m2 na 1 ha 1440 m2. Co w takiej sytuacji robić? dodam ze działka była mierzona przez arimr we wrześniu 2016 a w marcu 2017 miałem info że będzie mierzyła gmina i widać te 550m2 namierzyli mniej...Co w takiej sytuacji robić gdy się nie zgadzam z tym miał ktos. podobny przypadek??
    • Gość
      Przez Gość
      Witam.
      Szukam jakiegoś nowego ciągnika bez CR i DPF czy któraś marka produkuje takie ciągniki pomijając ciągniki typu Prona i Belarusa oraz ciągnik który nie jest wyposażony w bezstopniową skrzynię biegów.

• Przez rafix255
      Wtajcie forumowicz nie wiem dokładnie czy jest taki temat ale dokładnie chodzi mi o Deutz Fahra serii 4E następcę Agroluxa. Chodzi mi po głowie zakup tego ciagnika bez kabiny z ładowaczem czołowym. Mam wszystkiego lekko ponad 30ha Case 4220 z ładowaczem i New Hollanda TD5 105 i taki mały zwinny ciagnik do kosiarki zgrabarki siewnika by mi podpasował i pytanie czy warto pchać sie w taka inwestycję. Nieraz jest tak ze 1 ciągnika mi brakuje a ten byłby też cały czas to pykania w obejsciu kiszonki itp. Czy sobie odpuscic i isć w New Holland T4S/Farmalla A. Wszystko są 3 cyl a te 3 (2) marki są najuczciwsze cenowo. W deutzu nie chce kabiny bo widzaiłem ta Naglaka w kielcach to wręcz odstrasza do zakupu bynajmniej mnie. Co sądzicie. Za porady będę wdzieczny
  • Dodaj nową pozycję...
v