Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Przymierzam się do kupna brony talerzowej połzawieszanej 4 metrowej , oczywiście hydrauliczne składanej. I moje pytanie brzmi , która z polskich firm będzie najlepsza? Mandam , Staltech czy może Agro Masz? Agrotom? Współpracować będzie z ciągnikiem o mocy 170km. Głównie uprawa pożniwna , mieszanie obornika , ewentualnie uprawa scierniska po kukurydzy na ziarno. Gleby głównie ciężkie kilka hektarów lżejszych. Jaki wał będzie do tego optymalny? Pozdrawiam.
Opublikowano

Mam staltechu i jest nie do zdarcia prawie 1 tyś hektarów i nie mam problemu z żadnymi piastami . Ogólnie jakoś wykonania bardzo dobra o innych firmach nie mam co mówić bo nie posiadałem , jedynie słyszałem ze w wokół AM jest mocny szum 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mlodykom1
      Witam wszystkich. Wiem że temat już nie raz  był poruszany ale wiem też że przybywa użytkowników tych maszyn i dlatego pytam jaki waszym zdaniem byłby dobry rozrzutnik? Na uwadze mam  takie firmy jak Alima, Dafagro, Pronar czy też Ursus. Miałem 3  lata temu na testach Alime wrażenia pozytywne. Ciągnik o mocy 110 km myślałem o rozrzutce 9-10 ton. Waszym zdaniem lepszy jest rozrzutnik na jednej osi(na dużych kołach), czy na tandemie? Z góry dziękuje za wypowiedzi 
    • Przez kellyq
      Hej, noszę się z zamiarem kupienia zwykłej talerzówki 3,15 w układzie X i dołożeniu do tego podwójnego wału strunowego. Jak myślicie nadaje się to do uprawy przedsiewnej rzepaku, zbóż, warzyw? Mam do uprawy jeszcze kultywator 2.10m z podwójnymi wałkami ale to muszę się mordować z c330. A tak to bym zapiął większy ciągnik i heja. Talerzówki na ściernie nie mam więc to by był niejako podwójne wykorzystanie tej talerzówki. Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę się doszukać info jak wygląda pole po takiej uprawie.
      Pomożecie? 
    • Przez mikolaj90
      Witam. Przymierzam się do zakupu siewnika 3m,  w grę wchodzi Amazone Cirrus 3003 lub Vaderstad spirit  R300s i nie wiem co wybrać może pomożecie jakie są zalety a jakie wady tych siewników,  Będę wdzięczny za wasze opinie
    • Przez panmino
      Planuję zakup włóki o szerokości 6m. Będę używał jej wyłącznie do włókowania łąk. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Wyłącznie na masę? Niektóre włóki są droższe chociaż lżejsze od od innych - tańszych. Oczywiście zakładam, że będzie to włóka czterorzędowa.
    • Przez Radosław142
      Witam. Chcę kupić używany pług obrotowy. To będzie pierwsza obrotówka u mnie więc nie wiem na razie na co zwracać uwagę przy oglądaniu. Interesuje mnie kverneland 3 na resorze. Macie jakieś zastrzeżenia co do tych pługów? 
  • Dodaj nową pozycję...
v