Półzawieszana brona talerzowa. Jaką wybrać? Na co zwrócić uwagę?
-
Podobna zawartość
-
Przez mlodykom1
Witam wszystkich. Wiem że temat już nie raz był poruszany ale wiem też że przybywa użytkowników tych maszyn i dlatego pytam jaki waszym zdaniem byłby dobry rozrzutnik? Na uwadze mam takie firmy jak Alima, Dafagro, Pronar czy też Ursus. Miałem 3 lata temu na testach Alime wrażenia pozytywne. Ciągnik o mocy 110 km myślałem o rozrzutce 9-10 ton. Waszym zdaniem lepszy jest rozrzutnik na jednej osi(na dużych kołach), czy na tandemie? Z góry dziękuje za wypowiedzi
-
Przez kellyq
Hej, noszę się z zamiarem kupienia zwykłej talerzówki 3,15 w układzie X i dołożeniu do tego podwójnego wału strunowego. Jak myślicie nadaje się to do uprawy przedsiewnej rzepaku, zbóż, warzyw? Mam do uprawy jeszcze kultywator 2.10m z podwójnymi wałkami ale to muszę się mordować z c330. A tak to bym zapiął większy ciągnik i heja. Talerzówki na ściernie nie mam więc to by był niejako podwójne wykorzystanie tej talerzówki. Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę się doszukać info jak wygląda pole po takiej uprawie.
Pomożecie?
-
Przez mikolaj90
Witam. Przymierzam się do zakupu siewnika 3m, w grę wchodzi Amazone Cirrus 3003 lub Vaderstad spirit R300s i nie wiem co wybrać może pomożecie jakie są zalety a jakie wady tych siewników, Będę wdzięczny za wasze opinie
-
Przez panmino
Planuję zakup włóki o szerokości 6m. Będę używał jej wyłącznie do włókowania łąk. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Wyłącznie na masę? Niektóre włóki są droższe chociaż lżejsze od od innych - tańszych. Oczywiście zakładam, że będzie to włóka czterorzędowa.
-
Przez Radosław142
Witam. Chcę kupić używany pług obrotowy. To będzie pierwsza obrotówka u mnie więc nie wiem na razie na co zwracać uwagę przy oglądaniu. Interesuje mnie kverneland 3 na resorze. Macie jakieś zastrzeżenia co do tych pługów?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik do lekkiej pracy
Zetor Forterra & Brona talerzowa