Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tam nie ma żadnych kół. Od przodu idzie taki popychacz do samego tyłu do zapadki która pcha koło zapadkowe założone bezpośrednio na wałku który ciągnie łańcuchy.
Opublikowano

W teorii można by tą korbę z przodu przedłużyć, ale trzeba wszystko dokładnie obejrzeć, żeby czegoś nie zepsuć większym skokiem zapadki z tyłu. 

Opublikowano
Dnia 23.10.2018 o 19:34, TomaszStach napisał:

W teorii można by tą korbę z przodu przedłużyć, ale trzeba wszystko dokładnie obejrzeć, żeby czegoś nie zepsuć większym skokiem zapadki z tyłu. 

Ale jak uważasz co można jeszcze zrobić

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcin5406
      witam mam problem a mianowicie chcialem sie zapytac czy jest jakas blokada przedniego napedu by dwa kola sie z przodu kreciły a jak wlaccze przedni naped wjade w bloto to tylko jedno ciagnie mam masseya 3080 z 1990r
    • Przez milosz1713
      Witam wszystkich!!
      Kupiłem ostatnio rozrzutnik 2-osiowy po dosyć dobrej cenie ale jest do remontu. Wiadomo teraz pracy mniej więc postanowiłem się za niego zabrać i tu moje pytania w rozrzutniku tak są listwy ale nie wszystkie i łancuchy też sa dokupie listwy i będzie oki.Chodzi mi o adapter z tyłu łożyska które zaznaczylłem są strasznie pordzewiałe nie idzie przekręcić i tu moje pytania Czym skutecznie ściągnać te łożyska ???bo ściągacz raczej nie pomoże??pozaznaczałem jeszcze pare elementów co myślicie czy warto do nich spojrzeć??? Może powiedział by mi któs z was jakie częsci miał bym kupić żeby uruchomić rozrzutnik :-) góry dziękuję I jaki może być koszt wyremontowania tego rozrzutnika??? Boki i blacha na podłodze są OK. Proszę o jakąś rozpiske co miał bym kupić jeszcze raz Dzięki
      Linki do zdjęć:
      http://zapodaj.net/6b85feb558a74.jpg.html

http://zapodaj.net/d30e832b77756.jpg.html
    • Przez Xeon
      Witam,
      Zauważyłem w swoim DX 6.30 dziwną przypadłość. Mianowicie gdy mam włączony przedni napęd, to przy dużym obciążeniu ślizga się tylko przednie prawe koło. Nidy nie zauważyłem, żeby ślizgało się lewe. Nawet w sytuacji, gdy lewe ma słabą przyczepność, a parowe dobrą, to ślizga się prawe. Ładnie było to widoczne przy orce na ciężkiej ziemi. Prawe koło w bruździe zrywało przyczepność, a lewe na oborniku nie.

Oczywiście mówimy tylko o przednim napędzie - tył jest ok.

Macie pomysł co może być tego przyczyną?
    • Przez PiotrStaczak
      Witam. Tak jak w temacie napisałem chciałbym wiedzieć jak podłączyć instalację jedno obwodową do mojego NH TD5.95 ponieważ mam przyczepy z taką właśnie instalacją hamulcową.

• Przez pedzel
      Witam kupię lub przyjmę niewielkie ilości różnych odmian kukurydzy o fao 230-260 w celu krzyżowania ich i sprawdzenia co z tego wyjdzie najbardziej zależy mi na typie ziarna dent móże komuś zostało z siewu w tym roku,chodzi mi o ilości nie większe jak 500g
  • Dodaj nową pozycję...
v