Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do sprawdzenie ciśnienie zasilające orbitrol, na prawej obudowie dolne złącze pomiarowe. Sprawdzasz jakie jest ciśnienie gdy nie wykonujesz ruchu kierownicą oraz gdy skręcasz kierownicą na maksa. Wartości napisz, to będziemy dalej diagnozować.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rolpio18
      Witam mam problem ze wspomaganiem w 4512 wymieniłem orbitrol oraz siłownik i nadal kreci się ciężko co moze być tego przyczyną?
    • Przez Trojan
      Witam, jestem w trakcie zakładania wspomagania do władka i mam pytanie co do pompy, żeby zamontować pompe tak jak na zdjęciu poniżej muszę kupić pompe nsz10 prawą czy lewą? Wydaje mi się że prawą ale nie jestem w 100% pewien

• Przez pawelpit385
      Witam.Jak w temacie,posiadam zetra 12045 postanowiłem uporć się z tematem układu wspomagania,orginalnie był źle działające serwomechanizm,więc postanowiłem wymienić ten układ na nowy orbitrol firmy Danfos,nowa pompa układu wspomagania i nowy siłownik wg. sprzedającego ten zestaw powinien działać bez problemu,a problem jest tego typu że na niskich obrotach silnika,ciężko chodzi kierownica,dopiero przy wyższych obrotach jest wszystko ok.Proszę o podpowiedź co można w tym przypadku poradzić.Pozdrawiam
    • Przez Michal3512
      Witam
      Odkąd kupiłem zetora cały czas kapie mi olej do wspomagania.
      Wyciek jest z głowiczki dokładniej z okolic sworznia kulistego oraz delikatny wyciek z siłownika dokładnie w miejscu gdzie ściskamy go obejmą chyba z zaworu suwakowego.
       Kupiłem zestaw naprawczy - oring na zawór suwakowy, podkładki miedziane + osłony pyłoszczelne,  całość poskładałem, sworzeń w miarę ciasno chodzi ale niestety dalej jest wyciek.
      Czy ktoś miał taki ? Zastanawiam się czy to juz czas na zakup nowej głowiczki ale chce się upewnić tutaj na forum
      Proszę o rady, pozdrawiam 

• Przez ADIOJCIEC
      Witam mam pytanie czy ktoś demontował siłownik wspomagania w ciągniku jak w tytule z resorowana osią i tuzem fabrycznym proszę o jakiś wskazówki będę bardzo wdzięczny pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v