Opłacalność chowu kaczki Pekin
-
Podobna zawartość
-
Przez happygreenpl
Witam wszystkich. Chciałbym usłyszeć waszą opinie na temat opłacalności mojego gospodarstwa rolnego. Posiadam nieco ponad 10ha gruntów w tym łąki i pola uprawne, 2 ciągniki marki ursus, to jest: C-330 i C-360, podstawowe maszyny oraz kombajn. Hodujemy głównie świnie (oddajemy około 12 do roku) oraz krowy mięsne (2-3 do roku). Czy według was gdybym zwiększył areał do 20ha i ukierunkował sie na produkcje bydła mięsnego byłbym w stanie czerpać z tego jakiekolwiek zyski bez konieczności dopłacania z innego niż rolnictwo źródła?
-
Przez Pasja
Witam! Mam problem z kaczką piżmową. Otóż tydzień temu wyniosła się i podłożyłem pod nią 15 jajek. Pierwszy dzień siedziała twardo a drugi siedziała całą noc i pół dnia... Później zeszła bez przykrycia jajek. Następny dzień siedziała tylko godzine ale noc już całą.A dziś pół dnia i całą noc. Schdzi kiedy się jej podoba a nieprzykrywa jajek.Miał już ktoś z was taką sytułację? Można coś zrobić?
A wczoraj niesiedziała w cale.
-
Przez Piotrrak
Dzień dobry ile sztuk gęsi lub kaczek mógłbym trzymać w budynku o wymiarach 15m na 35m (450m2)?
-
Przez Ezekiel
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się hodować 15 loch, zakładając, że w ciągu roku otrzymał bym od nich 200 tuczników? Pasze jestem w stanie wyprodukować ze swojego zboża. I czy w dzisiejszych czasach da się utrzymać z hodowli trzody na tak małą skale?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kupie Kaczki pekin