Sprawdź 914 zacina przy skręceniu na AgroTesty.pl
Ursus 914 Dane techniczne
Ursus 914 Turbo Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez PronarekP5
Ci którzy mają lub jeżdżą tym URSUSEM jaka wygoda jazdy czy da sie radia słuchać jak idzie w polu itp. itd.
-
Przez krzysztoff
Witam,
Mam problem odnośnie ustawienia 914 na rozstaw 150 cm. Tył mam już uszykowany, ale nie mogę dopasować przodu.
Potrzebuję zmienić rozstaw do uprawy ziemniaków i nie wiem jakie felgi i opony założyć na przód, tak aby prześwit był odpowiednio duży, ale żeby skręt nie był za mały.
Proszę o odpowiedź i czy ktoś ma tak rozstawiony taki ciągnik.
Dodam, że na tyle mam koła 12.4-46R
-
Przez kaziu914
Witam nie dawno kupiłem ursusa 914 i mam z nim pare problemów. Zauważyłem że z pod kolektora wydechowego wycieka niewielka ilość oleju z pierwszego cylindra od kabiny. Czy to może być związane z jakąś awarią np: pierścienie na tłoku? Ubywa także olej z silnika i pojawia się on w środku skrzyni pośredniej. Problem jest także ze skrzynią biegów żeby zredukować bieg trzeba całkiem wychamować ciągnik dopiero wtedy można wrzucić niższy bieg. Bardzo to udrudnia jazdę po drogach. Do tego hamuje tylko na jedno koło. Dodam że nie używałem wcześnie ursusów z tej seri. Z góry dzięki za pomoc.
-
Przez mieciu68
wtam kupie ursusa 385a 904 914 lub zetora 8045 8145 z turem lub bez a może wie ktos gdzie znajdują sie jakieś komisy z maszynami rolniczymi w woj wielkopolskim łudzkim lub dolnośląskim
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik ArmaTrac 1104 luc
John Deere 6140r