Skocz do zawartości

Wypłaty suszowe 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, rafkap napisał:

Naslucha się ten malorolny farmer co w TVP powiedzą i w Toruniu na ambonie powiedza i potem mamy takich ludzi w kraju z zaoranymi mozgami. Wine zawsze najlepiej zwalić na samorządy.Bo Ci na górze są nie mylą jak i nasz farmer. Wielką propaganda z suszowymi i zaliczkami. I tyle, wcale nie zmieniło się na lepsze. 

Widocznie tam, gdzie Tadeusz wierci i szuka źródeł geotermalnych za pieniądze wiecznie okradanego polskiego podatnika nie ma suszy.

Opublikowano
31 minut temu, marekfarmer napisał:

Tylko że  Rolnik  miał  protokół  już we  wrześniu  

Susze  w buraku  i  ziemniaku  uznali  na początku  września   a że  miałeś   takich a nie innych ludzi  w gminie  to ....

Co Ty kur.a pier**l.sz ze we wrześniu, mojego do tej pory wojewoda mazowiecki jeszcze nie podpisal. U mnie w okolicy dostali tylko Ci co mieli ponizej 70%, tych co maja 70% i w gore maja w d*pie.

Opublikowano (edytowane)

On dostał  i to chyba jako pierwszy w kraju i to najważniejsze, reszta kozaczyła i kasa sie skończyła

@ahten a wojewoda to przypadkiem z dobrej zmiany nie jest??

Edytowane przez soltys48
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, soltys48 napisał:

On dostał  i to chyba jako pierwszy w kraju i to najważniejsze, reszta kozaczyła i kasa sie skończyła

Chyba  jeszcze nie zaczęli wypłacać pozostałych 30% dopłat bezp., bo marecek nic nie pisał, że dostał. Niepokojące.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

@ahten a wojewoda to przypadkiem z dobrej zmiany nie jest??

A jak, z najlepszej zmiany. Rodzina plus.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

już gdzieś czytałem mądrzył sie że do 18,30 czeka na smsa

@ahten a ja myślał że to on z tych złych co źle dla rolnictwa chcą a tu jednak z tych dobrych-to czemu tak źle robi?

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
20 minut temu, Kazik80 napisał:

Widocznie tam, gdzie Tadeusz wierci i szuka źródeł geotermalnych za pieniądze wiecznie okradanego polskiego podatnika nie ma suszy.

No nima bo nawet  ziemnioki  sadzone po życie  co całą  wilgoć wyciągnęło urosły  bardzo  ładnie  xD  xD 

Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

No nima bo nawet  ziemnioki  sadzone po życie  co całą  wilgoć wyciągnęło urosły  bardzo  ładnie  xD  xD 

To powiedz na jakiej podstawie ubiegales sie o suszowe? i jeszcze dostales powyzej 70%?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nie  ubiegałem się  o  pomoc  szuszową  do  ziemniaków  :P  bo  zamiast  ziemniaków  które  rosną  bez  wody  posiałem kukurydze  i  nic nie urosło  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marekfarmer napisał:

po raz wtóry odsyłam do zdjecia  jakie dodałem w temacie o polityce na którym pokazałem jakie to były liche

NIe komentujesz?Fajnie

I tak wszyscy wiedzą kto ma racje

Same buźki nie zrobią z Ciebie mądrzejszej osoby

@ahten on pije do mnie

Twierdzi,ze po życie ziemniaki nie wydadzą plonu....

żeby nie było

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
39 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie  ubiegałem się  o  pomoc  szuszową  do  ziemniaków  :P  bo  zamiast  ziemniaków  które  rosną  bez  wody  posiałem kukurydze  i  nic nie urosło  

Gdzie są takie ziemniaki które rosną bez wody ? 😕 Z tego co wiem kazda roślina potrzebuje wody,ale na twojej pustyni wszystko rośnie bez wody. Sprzedaj przepis ; bo mi jakoś nic bez wody nie chce rosnąć. 

Opublikowano (edytowane)

@rafkap ziemniaki sadzone po życie też potrzebują wody ale dużo później niż np kukurydza, jak zapewne wiesz ziemniak w początkowej fazie wzrostu "ciągnie z bulwy".Wody zaczyna potrzebować jak zawiazuje bulwy.Z doświadczenia wiem,ze ziemniaki tak późno sadzone wodę potrzebują końcem czerwca/początkiem lipca i wtedy włąśnie u mnie jest największa szansa na deszcz.

Inna sprawa jest z kukurydza , tam potrzeba wody od początku praktycznie do samego końca wegetacji.Przypuszczam,ze wiekszość rolników po szkole powinno to wiedzieć że siejąc kukurydzę po życie zwłaszcza na terenach gdzie występują częste braki opadów sami sobie strzelają w kolano bo taka kukurydza uda sie raz na 10 lat

Edytowane przez soltys48
Gość marekfarmer
Opublikowano

A u sołtysa  rosną  takie  ziemniaki  bez   wody.   Na  mojej pustyni  po życie  na kiszonkę  nie chciały  rosną  nawet  chwasty.

O  przepis  udaj  się  do  sołtysa   może  ci  go  da  ja bym  go wysłał  do  Afryki   wiele  dobrego  by  tam chłop  zrobił  sadząc  te  ziemniaki  bez  wody.   Ja nie mam pojęcia  jak  ziemniaki mają  rosną  w ziemi  której  wilgotność  =0% i  brak  jest  jakichkolwiek opadów.  Ci rolnicy  co  uprawiają  ziemniaki  i  leją  to   wodę  z deszczowni   też  by chętnie  zgłębili   temat  uprawy  ziemniaka  bez  wody .

Opublikowano
18 godzin temu, zetorki12 napisał:

Pozwól że ja pomogę .

Najlepsza zmiana twierdziła , że wystarczy nie kraść żeby wystarczyło . To skoro zabrakło , to kolega Rolnik pyta gdzie buchną i komu ?

Kasy nie zabrakło tyle co było obiecane to dali a że ludzie zachłanni nic nie poradzisz pewnie nawó0dkę izakąskę nie mają że tak kwiczą

Opublikowano
9 godzin temu, marekfarmer napisał:

A u sołtysa  rosną  takie  ziemniaki  bez   wody.   Na  mojej pustyni  po życie  na kiszonkę  nie chciały  rosną  nawet  chwasty.

O  przepis  udaj  się  do  sołtysa   może  ci  go  da  ja bym  go wysłał  do  Afryki   wiele  dobrego  by  tam chłop  zrobił  sadząc  te  ziemniaki  bez  wody.   Ja nie mam pojęcia  jak  ziemniaki mają  rosną  w ziemi  której  wilgotność  =0% i  brak  jest  jakichkolwiek opadów.  Ci rolnicy  co  uprawiają  ziemniaki  i  leją  to   wodę  z deszczowni   też  by chętnie  zgłębili   temat  uprawy  ziemniaka  bez  wody .

Jak nie jesteś zaradny to nie moja wina miej pretensje do siebie.Gdybyś sadził to byś się przekonał.Ponadto gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem a nie tylko klepać ciągle te same formułki jak UPARTY KOZIOŁ to byś zrozumiał co piszę .Jeśli sprawia Ci to trudność poproś mamę albo tatę może pomogą w zrozumieniu, a jeśli i oni nie dość Ci wytłumaczą pojedź do Torunia ojciec dyrektor na pewno znajdzie odpowiednie osoby żeby wytłumaczyły co i jak

Kolejna sprawa jeśli wiesz,że  masz braki w opadach to po ki grzyb siejesz żyto na kiszonkę??Dla mnie to bezmyślność żeby nie powiedzieć debilizm

Opublikowano

@soltys48  ty  masz  jakieś  kompleksy  z dzieciństwa  że  tak lubisz  na tym forum  obrażać  innych   @Rolnik1973  wyzywałeś  od  próżniaków   @marekfarmer od niezaradnych od debili.    Moderatorów  którzy ci  jakieś tam posty   usunęli  od gestapowców  nazywałeś  pod jakimś  tam zdjęciem.   Zastanowiłeś  się  choć  trochę  nad  swoim  zachowaniem,    to  jest  forma  odreagowania  za  to co  przeszedłeś  w dzieciństwie  jak tobą  pomiatali  koledzy.   Teraz  ty  siedząc  za  monitora  chcesz  pokazać  swoją  wyższość  nad  innymi a jak by  przyszło co do czego  w realu  to byś  spieprzał gdzie  pieprz  rośnie. Zastanów  się  nad tym co  robisz  bo  robisz  źle.

Opublikowano
4 godziny temu, Ropuch napisał:

@soltys48  ty  masz  jakieś  kompleksy  z dzieciństwa  że  tak lubisz  na tym forum  obrażać  innych   @Rolnik1973  wyzywałeś  od  próżniaków   @marekfarmer od niezaradnych od debili.    Moderatorów  którzy ci  jakieś tam posty   usunęli  od gestapowców  nazywałeś  pod jakimś  tam zdjęciem.   Zastanowiłeś  się  choć  trochę  nad  swoim  zachowaniem,    to  jest  forma  odreagowania  za  to co  przeszedłeś  w dzieciństwie  jak tobą  pomiatali  koledzy.   Teraz  ty  siedząc  za  monitora  chcesz  pokazać  swoją  wyższość  nad  innymi a jak by  przyszło co do czego  w realu  to byś  spieprzał gdzie  pieprz  rośnie. Zastanów  się  nad tym co  robisz  bo  robisz  źle.

Chłopcze-pozwól,ze tak się do Ciebie odniosę po zapoznaniu sie z Twoim stażem na forum.

Gdybyś był dłużej na forum potrafiłbyś zrozumieć o co chodzi a nie jest to napisane, z całą pewnością @Rolnik1973 niema mi za złe tego ,ze nazwałem go PRÓŻNIAKIEM .
Co do drugiej wymienionej przez Ciebie osoby to już głębsza sprawa i nie mam chęci Ci tego wyjaśniać, jeśli nurtuję Cię ta sprawa to zagłąb sie w aktywność tego pana to zrozumiesz o co chodzi.Co do udowadniania swojej wyższości to mylisz się w 100% i zapewniam Cię ,ze do strachliwych nie należę i osoby Które znają mnie osobiście mogą to potwierdzić.

Pozdrawiam

• Like 1
Opublikowano

Aja wam powiem tak:

Jakiś miesiąc temu byłem zmieniać coś w tym suszowym wniosku i już pani mówi ok i do decyzji...

Wczoraj telefon??? wie pan, pan napisał więcej ha niż we wniosku o dopłaty... ??? yyy jak???

Baba ma ileś tam ha np 26... aj wpisałem niby 32ha, I co jest ? System się jebn... 

Wniosek niby normalnie przeszedł, tylko były nowe działki, I co teraz się okazuje że system takie zwody robi??

Czyktoś miał coś takiego???

Ps zaliczka niby 70% ha, a baba mówi że to mogło być z krowami młodym i różnymi...