Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  na wstępie chciałbym przeprosić jesli założyłem temat nie tu gdzie trzeba 

Sprawa wygląda tak  Kupiłem ciągnik Case  956 XL z oponami 12,4  R28 oraz 16,9 R38  chciałbym zamienić ten zestaw opon na szerszy ale nie wiem jak dobrać żeby nie rozwalić przedniego napędu może da sie tak że można zwiększyć szerokość opony w samym przodze bez zmiany tyłu ? ciągnik będzie pracował w lesie  i potrzebujemy troche serszych  opon byłbym wdzięczny jeśli ktoś z was pomógł by w dobraniu odpowiednich opon tak aby wszystko sie zgrwało tak jak należy Dziękuję i pozdrawiam 

Opublikowano

https://pl.taurus-tyres.com/Opony-Rolnicze/Porady/Zamienniki-rozmiarowe

trochę źle przetłumaczone bo te sri to obwód koła , możesz zmierzyć u siebie dla pewności

Możesz rozmiar szersze dać , może  i dwa potem będzie problem bo felgi zabraknie na szerokość 

A na piechotę też możesz liczyć , 12,4R28  to na mm 320/85R28  to tak 28 to rozmiar felgi -promień to pomijasz interesuje cię 320 to szerokość opony a 320/85 to jej wysokość 85 % z 320 (320*0.85) i masz wysokość opony 

12,4R28 to to samo jak nie podają wysokości to zawsze jest 12,4/85R28 i wynik zawsze prawie taki sam tylko przelicz z cal na cm 

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez SawekOcha
      Witam. Poszukuje posiadaczy ciągnika case cs 86. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć jak sprawują się te ciągniki i co jest w nich wadliwe. Ile pala.
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
    • Przez grzybekkee
      Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.

Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
    • Przez Padykilos
      Witam, zwaracam się do was z prośbą o wytłumaczenie różnic pomiędzy tymi modelami. Na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo, a z tego co pamiętam to seria T5 zaczynała się od 99KM. Proszę o pomoc pozdrawiam . 
  • Dodaj nową pozycję...
v