Nowe gospodarstwo, siedlisko - co jak kiedy ?
-
Podobna zawartość
-
Przez tractor560
Witam Nurtuje mnie pytanie od jakiego wieku dajecie kiszonkę z traw cielętom???? Mam 3 cielaki dwa mają 4 miesiące a jedno ponad 3 Ładne i tłuste te dwa mogą mieć ze 130 kg a mniejsze ponad 100 ( cielaki HO ale wyglądają jak typ mięsny )
-
Przez MrSlomek
CZeść! Mam problem ze skracaniem pszenżyta ozimego , ponieważ nie wiem dokładnie kiedy je przyskać . W jakiej fazie wzrostu , aby dobrze skrucić , zeby nie skrócić kłosa . Chcę skracać tylko raz więc pytam się was kiedy zeby wybrać najlepszy moment na to aby oprysk zadziałał dobrze na zboże . I jeszcze mam pytanie jaki dokładnie preparat polecilibyście na skracanie na pszenżyto ? Z góry dzięki
-
Przez ilebe
Witam,
Poszukuję firmy/ osoby/ znanego tartaku do budowy stodoły- takiej z prawdziwego zdarzenia- min. 300m2 z drewna.
Najprawdopodobniej, najłatwiej, najtaniej jest przenieść już stojącą- na takim klimacie budynku też mi zależy.
Czy macie jakieś namiary lub doświadczenia z takimi zabiegami?
Kogoś znajomego kto chciałaby sprzedać, lub zając się tego typu demontażem i montażem czyli:
- opracowanie projektu przeniesienia
- demontaż stojącej stodoły
- numeracja, impregnat etc. desek
- przewóz (docelowo Mazowiecki- okolica Mińska)
- montaż konstrukcji + ewentualna poprawka sparciałych desek- rozciągnięcie konstrukcji o 1-2m
Będę wdzięczna za informacje.
Szukam czegoś w stylu z załącznika
-
Przez krawio4
Witam,
Bardzo proszę o poradę:
Jakiego rozwiązania mogę użyć aby jako rolnik na terenach (R - grunty orne) o przeznaczeniu rolniczym wybudować siedlisko - budynek gospodarczo-mieszkaniowy z pomieszczeniem socjalnym, ogrodzenie, utwardzony dojazd do budynku i utwardzenie przy budynku?
Pozdrawiam.
-
Przez młodyrolnik2000
Do kiedy jest przyznawana dotacja na młodego rolnika i czy starczy zawodówka by ją otrzymać? Czy załapie się w 2021 roku na młodego?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągniki rolnicze cena 2025
Ursusy z przyczepami