Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

na program prow bierzesz firme robisz projekt godzisz sie z fima na robote według projektu   na umowie  z firma a robia ci jak chcesz   to niedroga krajowa ze z ARIMR beda tobie probki pobierac  na 50 cm . sa takie reczne frezarki kture mozna wyporzyczac  w wypozyczalniach ze sprzetem budowlanym  i samemu sie pobawic .

Ręczna frezarką co możesz wypożyczyć to możesz sobie posadzkę w przedpokoju wyrównać a nie 300m2 podwórka, życia by mu brakło żeby to ogarnął

Do kolegi powyżej: dodałem wcześniej zdjęcie kostki ułożonej na betonie, wyszło równo, beton również wylany na gładko, idąc się nie potkniesz, paznokcia nie złamiesz. Fakt że wszedzie robi się inaczej nie oznacza że innym sposobem jest źle. I o tym możemy porozmawiać na różnych frontach, pseudo fachowcy mowili mi że ogrzewanie podłogowe nie pójdzie z piecem w układzie otwartym, tylko układ ze zbiornikiem przeponowym, u mnie takie połączenie działa bez problemu, trzeba tylko myśleć jak się coś robi

Opublikowano
właśnie z agencją nie jest tak prosto. koledze tak firma zrobiła a w papierach było inaczej, jakoś agencja pobrała znaczy dokopała się i kazała poprawić bo zwrotu nie będzie, facet poprawiał to szybko. koparka tego nie skuje bo to za twarde jest niby się kruszeje ale jak byś chciał to klucz to życia brakuje, widać utlenia się skubaniec ale jak odkryjesz to nie idzie łatwo. poszukam kostkę 6 ale chciałbym ta H bo na wózek widłowy będzie twardsza, zwłaszcza że mam raka a on ma szybkie przelozenia to tylko puścisz sprzęgło i już ślad czarny.
Opublikowano

Myślałem że masz już kostkę załatwioną, jeśli nie to poszukaj takiej bez fugi, bez tej przerwy na łączeniach. W miejscu gdzie pracuje taka była ułożona, że wychodziła płaska powierzchnia, i dla wózków było dużo lepiej, nie bujało nimi, kółka się nie niszczyły tak bardzo

Opublikowano
wiem to taka co jest cała płaska a nie ma tego frezy? niby mam facet chce za 3 tys zł oddać z 400m2 jutro jadę oglądać ja jak wyglada
Opublikowano
6 godzin temu, Mario81 napisał:

Po to sie kładzie kostke na ,, podsypce,, zeby ja równo połozyc i wyrównac pozniej zagęszczarka róznice wyskosci w kostkach które sa na palecie a te moga siegac nawet do 0,5cm. Czyli jezdzisz zageszczarka po ułozeonej kostce i ja ,, dobijasz,,. Wiekszej bzdury nie słuszałem zeby układac kostke bezposrednio na wylanym betonie, kostki w palecie musiałby byc idealnie równe a beton idealnie gładki bo kostki pod nim by sie poprostu ruszały. Kolego mozna kłasc kostke na betonie ale z podsypka i razem z kostka 8cm to Ci sie to podniesie min 10cm  do góry.Możesz spokojnie na taka podbudowe połozyc kostke 6cm i nic sie nie stanie i wtedy zyskujesz 2cm nizej. Jesli i to bedzie za wysoko to pozostaje Ci skuwanie betonu bo frezowanie 5cm to tanie nie bedzie. Poszukał bym firm co  zajmuja ,,nadlaniem,, tego betonu czyms co spoi sie z tym starym

Mądrego człowieka to miło posłuchać

Opublikowano

Przepraszam jeśli odkopuję, ale pomyślałem, że nie będę tworzyć nowego wątku. Tak sobie myślę. Zabieram się za rozpisanie kosztorysu do budowy domu. Mam nadzieję wyrobić się z tym w ciągu dwóch miesięcy. Teraz chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj betonu jest najlepszy do budowy domu, czyli fundamenty, itd, a jaki wybrać do wykonania podjazdu. Także myślę o betonie dekoracyjnym do wnętrz

Opublikowano

W projekcie masz uwzględnione jaki musisz mieć beton na fundamenty, jaki na strop itd itd. B20 b25 ale ile będziesz potrzebował M3 to dopiero ekipa Ci powie. Ja na 10x10 z poddaszem wykorzystałem betonu na 20k może coś Ci pomoże