Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rudi0018
      Kiedy zamierzacie siać zboża ozime i jaki? A dokładnie w województwie łódzkim.
      My zamierzamy 21 września zacząć siać pszenżyto i skończyć w po 23 pszenicą.
    • Przez Madziula5005
      Ktoś ma jakieś doświadczenia w uprawie ciecierzycy / cieciorki?

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji dotyczących siewu- ile nasion na ha, jakie są wymagania rośliny, uprawa etc. Jaka jest przewidywana plenność rośliny? Gdzie można kupić niewielkie ilości cicierzycy na siew, czy roślina potrzebuje podpory?

Chcemy posiać doświadczalnie poletko cieciorki ( około 1 ar) Nie mogę znaleźć nigdzie wiarygodnych informacji.

Przechodzimy od tego roku na "ekologię" i mniemam, iż jeśli teraz zakupimy cieciorkę na siew to po okresie przejściowym będziemy mieć własne nasiona "eko"- jedynie do zgłoszenia.

Wybaczcie nie mam ani wykształcenia rolniczego, ani doświadczenia.  Mąż rolnik, ale czasu nie ma na poszukiwania.  Uczę się dopiero tematów około rolniczych, a mężowi pomóc troszkę chcę - stąd błędy terminologiczne mogę robić   

Będę bardzo wdzięczna za pomoc:)

• Przez qamil
      Witam.
      Ostatnio naczytałem się w internetach wiele artykułów poświęconym nawożeniu roślin strączkowych. Na  AF  również nie znalazłem  odpowiedzi na to pytanie . W moim przypadku najbardziej interesuje mnie nawożenie bobu.
      Głównym pytaniem jest czy lepszym terminem do wysiewania nawozów fosforowych i potasowych jest jesień( tak jak piszą w tych artykułach )    czy wiosna?    Zamierzam siać  nawozy bezchlorkowe co jak wiadomo,  do tanich nie należą,  a NIKT nie chciałby  puścić z deszczem dużej kasy,  przez jedną niewiadomą.
      W moim przypadku gleby są średnie.   to niby wskazane siać na zimę,  ale jednak nie mam  przekonania.
      Może ktoś juz praktykował taki problem i podzieli się spostrzeżeniami?
      Pozdrawiam
    • Przez Robert695
      Witam wszystkich forumowiczów.
      zacząłem przygodę z malinami a konkretnie z glen ample 10arów.
      ze względu iż nie wiem jakie opryski i do czego i kiedy stosować proszę o pomoc.
      Gdyz nie wiem od czego opryskac a widzę że inni pryskają.
      Chciałbym aby w tym temacie były tylko informacje o szkodnikach i sposobie ich zwalczania oraz o terminie wykonania oprysku,nazwa oprysku i dawkowanie (ile środka na ile l wody) .Proszę o napisanie od jakiego szkodnika pryskacie, nazwę środka, oraz termin,oraz temperature pryskania, dawkowanie,porę dnia i inne ważne informacje jakie przyjdą Wam do głowy.
      Serdecznie proszę o nie zaśmiecanie tego tematu gdyż myślę ze wiele ludzi z niego skorzysta.
      A wiadomo jak czytamy jakieś fora to chcemy żeby było w miarę krótko o na temat.
      Pozdrawiam.

• Przez Bercik92
      Witam. Czy mając te kilka ha gruntów ornych  i mając  zwolnienie z tzw zazielenienia po wzięciu kilka ha ziemi w dzierżawe na umowe notarialną trzeba będzie spełniać warunki zazielenienia? wtedy będe mieć około 8ha własnego i drugie tyle dzierżawy
  • Dodaj nową pozycję...
v