Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chcę postawić garaż lecz nie mogę dostać pozwolenia od Energii ponieważ przebiegają niedaleko linie wysokiego napięcia. Miał ktoś może później problemy z Energą po budowie bez pozwolenia ?

Opublikowano

Jaki słup mu przestawili, może na niskim napięciu, już za transformatorem, nikt mu nie przestawi lini wysokiego czy średniego napięcia na życzenie, bo chce garaż stawiać. A nawet jeśli się zgodzą i ruszy cała urzędnicza machina, to okaże się że za koszta przesunięcia słupa mozna kupić nową działkę i postawić garaż, i jeszcze na coś do wstawienia do garażu wystarczy

• Like 1
Opublikowano
U mnie w rodzinie gospodarstwo jest blisko wysokiego napięcia i wszelkie nowe budowy są nie do przejścia. Gdyby budowali osiedle czy jakieś zakłady to może by linie przenieśli. Ale dla jednego garażu palcem nie ruszą.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bozar
      Czy wiecie gdzie (i czy w ogóle) można zapisać się na kurs R3, ale robiony w całości przez internet w ciągu 6 miesięcy? Widziałem kilka ofert, ale w większości są to kursy gdzie materiały są przesyłane przez internet, a jednak kilka zajęć trzeba odbębnić. Zależy mi na tym żeby przeszło to jak najszybciej i jak najbardziej gładko jak tylko się da - im mniej zachodu tym lepiej.

Jeśli jednak trzeba byłoby się przejść na jakieś zajęcia to w grę wchodzi wyłącznie Warszawa.

Dzięki z góry za pomoc!
    • Przez Poznaniak
      Podczas jazdy zablokowało mi koło bo rozpadło sie łozysko. 
      Zagwintowałem długie  szpilki i wkrecajac w 3 dziurki zdjąłem zwolnice potem wymieniłem:
      kosz satelitów kompletny + satelita srodkowa
      łozysko 
      koło koronkowe - i tu miałem dylemat czy zakładac bo odlew jakby nie był w jednej płaszczyznie z obrecza była szpara z 3mm z jedej ze stron obojetnie jakby je obrócic zawsze szpara i kołysało (a stare idealnie przylegało obojetnie jak by przyłozyc ale miało niektóre zeby uszkodzone) wiec załozyłem nowe   włozyłem sylikon i na srubach dokreciłem i teraz jak jade po drodze asfaltowej to czuje bicie jakbym po gałazkach jechał i nie wiem czy to od tego ze zły odlew był czy moze inna przyczyna
      Pozatym po skreceniu 8 srub ( tych wokół krzyzaka co trzymaja kosz satelit) koło nie doszło do konca ( mam wieksza szpare o kilka mm niz przy drugim kole ) a bardziej juz srub sie nie dało dociagnac i zastanawiam sie czy czasem w odlewie kosza satelitów nie był krótszy gwint niz w orginale, sruba doszła by do konca gwintu i stop.  I moze stad to bicie?
    • Przez Uziu92
      Witajcie
      Zakładam temat na prośbę mojej dziewczyny, studentki UW, przeprowadza badanie na temat wykorzystywania pomocy z Unii Europejskiej przez Rolników, badanie to krótka ankieta składająca się z 9 prostych pytań, jest anonimowa, zajmuję dosłownie kilka minutek, bardzo bym prosił jak ktoś ma wolną chwilkę o wypełnienie
      Wrzucam link: https://profitest.pl/s/16722/bwXrRo3u
      Z góry bardzo dziękuję
    • Gość
      Przez Gość
      Witam mam taką sprawę a mianowicie wujek poprosil mnie o skoszenie łąki która nie była koszona przez około 5 lat nwm dlaczego jej tyle nie kosił teraz chce ją kosic regularnie bo bierze na nią dopłate. Byłem tam się rozglądnąć i niema tam wcale drzew tylko trawa dość wysoka ale bardzo rzadka, tylko że spodem jest stara trawa wyschnięta.Chodzi mi o to czy urusu c-355 i kosiarka rotacyjna da sobie z tym radę? Czy jest się sens tam wybierać? Czy dac sobie z tym spokój i nie robić wstydu

• Przez katopo
      Wczoraj ruszyło przyjęcie wniosków na refundację do 75% wydatków poniesionych przez producenta rolnego, który prowadzi gospodarstwo, w którym utrzymywane są świnie.
      Składał już ktoś? Na co konkretnie można składać faktury? Rozumiem że maty dezynfekcyjne i środki do nich ale czy jak pokaże fakturę na siatkę do zabezpieczenia okien (jako zabezpieczenie budynków, w których utrzymywane są świnie, przed dostępem zwierząt domowych) to czy mi to przyjmą?

• Dodaj nową pozycję...
v