Kalibracja skrzyni Vario
-
Podobna zawartość
-
Przez Piotr190497
Witam który z tych ciągników lepiej wybrać Fendt 412 vario z początkowych lat produkcji do 2006 roku(mam zamiar kupić do 160 tyś bez tura) lub Fendt Favorit 512. Wiadomo vario będzie droższy w zakupie i utrzymaniu.Ciągnik by pracował na ok 80 ha jako główny lecz mam ziemie lekkie wiec i 412 vario też by se radził u mnie w pracach polowych. Który z nich był lepszy do ładowacza czołowego głównie chodzi o skrzynie vario jak się spisuje w ładowaczu czołowym. Ogólne wady i zalety tych dwóch serii 400 i 500. Ponieważ mam już fendt 309 lsa i chciałem kupić coś nowszego i większego.
-
Przez slawek_82
Witam. mam problem z rewersem a dokładnie z jazda w przód do tyłu ładnie i płynnie rusza a do przodu mocno szarpie. Czy kalibracja skrzyni może coś pomóc i jak się dokładnie przeprowadza w tym modelu ciągnika ? -
Przez MKrajes
Planuję zakup głównego ciagnika w gospodarstwie. Moc znamionowa 170 km.Ciągnik głównie pracować będzie w transporcie z beczkowozami 19500l i 15700l oraz z zestawem kosiarek 3,20 przód i 3,20 tył.Dodatkowo orka i uprawa.Mam swoje 4 typy
Fendt 818 Vario
John Deere 7430 Premium
Massey Ferguson 6490 Dyna 6
Deutz Fahr M650
Mam duże wątpliwości dotyczące skrzyni Vario jedni chwalą inni ganią. Może ktoś użytkuje i rzetelnie napisze jak się sprawdza w praktyce. Bardzo ciekawią mnie opinie na temat Mf i Deutza bo przebiegi używanych są dużo niższe niż Fendta czy JD które ciężko znaleźć z przebiegiem poniżej 8tys mtg. Może ktoś z użytkowników pomoże mi rozwiać wątpliwości
-
Przez fendt856
Witam dziś podczepiłem pług 4 skibowy obrotowy waga około 1400kg I jak to podnosiłem to podnośnik tak szarpał I bardzo mnie to zdziwiło ponieważ od pięciu lat pracuje głównie z lekkimi maszynami kosiarka zgrabiarka I taki problem nie występuje I zmartwiło mnie to bo tak nie powinno być I pytanie kto miał by całą procedurę kalibracji😀
-
Przez dario1601
koledzy potrzebne mi sa wartosci kalibracyjne szkrzyni 18 na 6 . kupuje taki ciagnik i chcial bym porownac w jakim stanie sa sprzegla
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 698 wycie
Napęd skrzyni Poznaniak