Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam,

Potrzebuję porady odnośnie zakupu kosiarki bijakowej do C330. Muszę wykosić nieużytki około 3ha, pola są dość zaniedbane i zachwaszczone występują też cienkie odrosty drzewek, krzaków. Czy ktoś może mi polecić jakąś sprawdzoną maszynę z którą da radę mój ciągnik? 

Opublikowano

Te drzewka nie są jakieś duże, większość to jakieś samosiejki ( nie ma ich dużo),  a tak to chwasty no i trawa. Pewnie najgorszy byłby pierwszy pokos a potem by już jakoś szło. Widziałem gdzieś opinie że ludzie koszą podobnymi ciągnikami z kosiarkami bijakowymi. Może jest ktoś kto już testował i wie jak współpracują ze sobą obie maszyny?

Opublikowano

Witam, podpinam się do tematu.

Kilka tygodni temu zakupiłem Ursusa C-4011 i w sezonie letnim chciałbym go wykorzystywać m.in. jako zaprzęg do kosiarki.

Działka jaką posiadam ma powierzchnię 0,62 hektara z dwoma zabudowaniami i niewielką ilością drzew, pozostałą powierzchnię porasta zielsko, chwasty i chaszcze, które już późną wiosną zamieniają się w niezłą dżungle.  Niewykluczone, że w przyszłości będę chciał zasiać zwykły trawnik.

Jaka kosiarka w takim przypadku byłaby najlepsza?
Rozmyślałem nad kosiarką bijakową EFG o szerokości 155cm. Czy mój ciągnik będzie miał wystarczającą moc do jej napędu?

Kolejna kwestia, do której potrzebuję porady - noże typu Y czy bijaki będą sobie lepiej radziły z koszeniem zwykłego trawnika?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez DariuszRobertWasilewski
      wycinka drzew nie wiedząc gdzie granicą

Woj lodzkie
      Lodzkie
  • Dodaj nową pozycję...
v