Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam zamiar przerobic byczki z uwieziowki na kojce luzem na glebokiej.  Powiedzcie mi czy wymiar kojca 6.4 m na 4 m da rade pomiescic 10 duzych bykow do konca opasu czy musi byc wiekszy. A jakie wy macie wielkosci i ile sztuk doroslych tam sie miesci. Prosze o podpowiedzi. Wiem ile m2 powinno byc ale nigdzie nie moge znaleźć jaka jest szerokosc dla jednego opasa przy korycie paszowym.

• Like 1
Opublikowano

Tez mi sie wydaje ze 50 cm na duzego byka takiego 750 800 kg to troche za mało. Tak do roku to ok.  To jezeli zrobilbym kojec 8m na 4m powinno byc ok

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez wojtii
      kupiłem Bizona i mam dylemat czy wjedzie na lawete o szerokośći 2.40 m?.
      można oczywiscie nim przyjechać to tylko 50km od domu
      mam zamiar go przywiesz za tydzien ,śniegu podobno ma już nie być
    • Przez Marcin349
      Chciałbym się dowiedzieć czy wszystkie polskie przyczepy np. D 47 albo D 50 mają takie same wymiary skrzyni ładunkowej? Bo sąsiad ma bodajże d 47 ( nie znam się na modelach bo on jeden ma w okolicy dwu osiówkę ale myślę że to d 47 bo ma wąskie koła, kiper na 3 strony) no i jemu na przyczepę wchodzi 6 bali ale 30-40 cm bala wystaje z boku. Więc czy wszystkie mają taką szerokość? A jak tak to czy macie jakieś sposoby na to żeby burty dało się zamknąć, gdyż ja często woziłbym bale parędziesiąt kilometrów drogami asfaltowymi, przyczepy ładowałbym 2 warstwami bel i to spinałbym pasami ale burty pasowało by zamknąć dla bezpieczeństwa.
    • Przez Sport
      Witam chciałbym dobrze zbilansować paszę dla byczków w wieku 7 miesięcy, waga około 250 kilo. Kupiłem preparat Sanbul, kredę pastewną, granulowaną i zastanawiam w jakich proporcjach to stosować z innymi paszami którymi teraz karmię, czyli siano do woli i śruta z mieszanki ( jęczmień, owies) rano wieczór. Czy lepiej zamiast siana byłoby stosować kiszonkę?

Czytałem że ktoś daje sanbul 1 do 10 ze śrutą, ile do tego dosypać kredy? No i ile kilo takiej mieszanki na jednego byczka
      Proszę o propozycje i rady bardziej doświadczonych kolegów, dodam zależy mi na uzyskaniu optymalnych przyrostów przy jak najmniejszym zakupie pasz obcych.

Pozdrawiam.
    • Przez mafia573
      Jeśli ktoś posiada taki sprzęt to czy mógł by podać jego wymiary.
      Potrzeba mi takie wymiary:
      1-szerokość zbiornika
      2-szerokość (od jednego przedniego koła do drugiego, tylko razem z tymi kołami)
      3-wysokość od podłożanie, wliczając kabiny, tylko wysokość do zbiornika (wliczając zbiornik)
    • Przez CONDOR
      Dzisiaj mam nietypowe pytanie, prośbę. Czy mógłby ktoś z Was napisać wymiary (dokładnie chodzi mi o wysokość) np. takich kombajnów jak: John Deere serii 20, 22. Claas 204-218, Claas lexion 440-480, New Holland tx 64- 66, Case 1680. Głównie chodzi mi o ''największe'' kombajny produkowane w tamtych latach (mogą być kombajny z lat dzisiejszych). Planuje budową wiaty i zastanawiam się nad wysokością. Dziękuje i pozdrawiam.
  • Dodaj nową pozycję...
v