Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Hej mam zamiar przerobic byczki z uwieziowki na kojce luzem na glebokiej.  Powiedzcie mi czy wymiar kojca 6.4 m na 4 m da rade pomiescic 10 duzych bykow do konca opasu czy musi byc wiekszy. A jakie wy macie wielkosci i ile sztuk doroslych tam sie miesci. Prosze o podpowiedzi. Wiem ile m2 powinno byc ale nigdzie nie moge znaleźć jaka jest szerokosc dla jednego opasa przy korycie paszowym.

• Like 1
Opublikowano

Tez mi sie wydaje ze 50 cm na duzego byka takiego 750 800 kg to troche za mało. Tak do roku to ok.  To jezeli zrobilbym kojec 8m na 4m powinno byc ok

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez renoceres
      Witam.

Być\może trochę prowokacyjny tytuł tematu, ale jestem trochę zdesperowany.

A więc kupiłem Renault Ceres 95X z 95r. silnik MWM i dzisiaj zauważyłem, że gdy włączę biegi polowe, a nie włączę żadnego biegu głównego (5 biegów) to ciągnik powoli, na równym terenie, jedzie gdy puszczę sprzęgło! Jedzie mimo, że nie jest włączony żaden bieg! Dodatkowo gdy zrobię tak w skrzyni słychać ciche tarcie jak gdyby któreś łożysko było niesmarowne albo coś w tym stylu. Ciągnik jedzie zarówno do przodu (trochę wolniej i dźwięk jest trochę cichszy) jak i do przodu. Gdy włączę rewers na neutral to ciągnik stoi i nie dochodzi żaden dźwięk.
      Na biegach szosowych ciągnik nie zachowuje się tak przedziwnie chociaż, jak by się wsłuchać (a może jestem przewrażliwiony) te szurowanie też słychać gdy puszczę sprzęgło.

Byłem u znajomego, który ma Renault 95-34 i u niego jest identycznie (szkoda, że nie widzieliście jego miny bo sam tego wczesniej nie zaobserwował!). U niego ciągnik na luzie jedzie nawet szybciej niż u mnie i niezależnie czy na polowych czy szosowych biegach. Dźwięk, wychodzący chyba ze skrzyni, jest sporo głośniejszy niż u mnie. Kolega stwierdził, że ten typ tak ma, ale ja w to wątpię.

Mam do Was pytanie co może być przyczyną takiego zachowania ciągnika, gdzie szukać przyczyny. Oprócz tego feleru ciągnik chodzi OK, zresztą mam go dopiero pół roku.

Czy u kogoś z Was jest lub było podobnie i jak poradziliście sobie z taką usterką?
  • Dodaj nową pozycję...
v