-
Podobna zawartość
-
Przez wojran
Brak mocy podczas prac polowych oraz bardzo kopci. ( i pali ponad 10 l na ha w orce czy to normalne )? :
Podczas tegorocznej orki ciągnik nie dawał sobie rady a orka na 20-28 cm (3-4-5) kl ziemi prędkość ok 6-7 km/h (na wolniejszy biegach to samo )pług 3 unia a z 2 też miał problemy oczywiście przedni napęd włączony oraz tur z łyżką z przodu ktoś wie co może byc nie tak?
Moc ciągnika 62 km pracę wykonywane na 1600-1900 obrotów
-
Przez Renozetorocase
Witam. Posiadam ciągnik rolniczy Case a mianowicie model jx80 ... Ciągnik posiadam od 2012 roku nigdy nie miałem z nim problemów aż do teraz. Ciągnik przy 1500mth stracił na mocy ... Ciągnik w gospodarstwie pracuję głównie z turem. Co już jest dla niego dużym wyzwaniem . Ma straszny problem przy ruszaniu żeby jechał mini 1500 obrotów musi być nie daje sobie nawet rady z bronami lekkim 5tkami . Wspomnę że serwisowany jest na bieżąco . Chodzi jak by z 80km które niby miał spadł na jakieś 50 , sam ma problem siebie uciągnąć ...
Czytałem o zwiększeniu mocy poprzez zwiększenie dawki paliwa . Co Wy na ten temat myślicie czy można zwiększyć w jakiś inny sposób? Pozdrawiam
Ps. Dodam że ciągnik nie kopci
-
Przez Fester
Witam, jaki ciągnik wybrać? FarmTrac 690 DT czy Ursus C-385? Dużą role gra cena.
Pieniadze z premi dla młodych rolników. Czy ktoś ma informacje o tych ciągnikach? Jak się sprawują, czym różnią ?
Dzięki za podpowiedzi.
Łukasz.
-
Przez mysza103
Witam . jak w tytule , jak zwiększyć moc w case maxxum 110 x-line .rok produkcji 2009 . pompa DELPHI sterowanie mechaniczne
-
Przez Sztachel
Witam
Mam problem z przekaźnikiem mocy w ciągniku New Holland TS100 włączanie jest elektryczne. Wałek kręci się na niskich obrotach cały czas bez możliwości zatrzymania go ręką. Gdy włączam to działa normalnie,gdy wyłączam to kręci się na niskich obrotach. Co może być przyczyną?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Brak awaryjnych MF 255
Massey Ferguson 3060 turbo + Lemken Achat 9