Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam problem otóż po wymianie tarcz i oringów na tłokach hamulcowych nie podaje oleju na pompki hamulcowe czytałem że przyczyną tego może być zapowietrzona pompa więc moje pytanie brzmi w którym miejscu się ją odpowietrza? 

20180620_151203.jpg

Opublikowano (edytowane)

Górny odpowietrznik jest od hamulców a dolny od pompy hydraulicznej.

Odpowietrzniki to te wystające "końcówki" z łańcuszkami.

Edytowane przez RedPower
Opublikowano

a wspomaganie kier działa? WOM włączyć, przedni napęd wyłączyć? Podnośnik? Uwierz ale odpowietrzanie pompy to bujda.... odpowietrza się hamulce i sprzęgło bo po prostu to są "ślepe magistrale" bez obiegu po całym traktorze

Opublikowano

Skończyły się hamulce ojciec wynajął mechanika mechanika wymienił oringi na tłokach tarcze i dociski i po tej naprawie przestało podawać olej na pompki hamulcowe w ogóle go nie ma w przewodzie tym przeźroczystym zauważyłem że jeśli stanę pod dużym spadkiem to olej się pojawia lecz gdy nacisnę pedał hamulca  to ucieka 

Wspomaganie,wom i podnośnik działa 

Opublikowano

I co dalej twierdzisz że pompa zapowietrzona jeśli to co wyżej działa??

Odkręć ten przeźroczysty wąż i sprawdź czy się olej siączy z tego zaworu nad silnikiem. A przy odpowietrzaniu hamulcy zacisnąłeś wąż nadmiaru ze wspomnianego zaworu??

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Renpas
      Witam
      Wie ktoś jak wymienić oringi w dźwigni gazu pompy wtryskowej w Renault 155.54.  Silnik MWM TD 226 B-6
      Ma ktoś może schemat pompy
      Pompa Bosch 0 400 866 163
    • Przez PronarekP5
      Witam kolegów , kupiłem Case CS 110 , ciągnik miał problemy przy odpaleniu na zimnym silniku poniżej temparatury na zewnątrz 0* , i był na moje oko mulowaty trochę ,  i od tego się zaczęło ... Wymontowalem pompę wtryskową i poszła do sprawdzenia , pompa ok wszystko elegancko , ale teraz problem z ustawieniem jej ponownie , ustawiałem wg. znaków i blokaz ciągnik za Chiny nie odpali dymi jak wściekły i nic , czyli nie to miejsce , cechy na pompie ok , blokada na kole zamachowym , i nic , nawet był na GMP ustawiony i pompa na cechy i nic, różne kombinacje były próbowane , i nic , czy ktoś z was ma skuteczny patent na zamontowanie i ustawienie pompy wtryskowej w silniku sisu ? 
    • Przez Wojtas974
      Witam, wymieniałem ostatnio pompę wtryskowa.. założyłem po regeneracji i mam dziwne wrażenie że traktor nie osiąga pełnych obrotów. Strasznie wolno wchodzi na wyższe obroty. Jaka może być przyczyną? może to być to że pompa musisz się dopasować i rozchulac sama?
    • Przez KrowieBieszczady
      Witam 
      Mam problem z pompa hydrauliczna w ciągniku. Pompa jest w pełni sprawna, lecz jest spory przeciek na jednym z wałków przystawki. „Tradycyjni” pompiarze nie chcą podjąć się roboty gdyż wina leży w przystawce, a nie samej pompie.
      Posiada ktoś namiar na firmę/osobę, która podjęłaby się uszczelnienia/naprawy?
    • Przez ppiotr
      Może ktoś polecić dobry zakład naprawy pomp wtryskowych w powiecie Kaliskim lub w okolicy.
  • Dodaj nową pozycję...
v