Skocz do zawartości

Polecane posty

AgroKolo    2

Witam. Ostatnio mam problem z prasa kostkujaca sipma, mianowicie tworzy jedną wilelką bele... tak jakby jej nie zakańczała i nie tworzy nowej.. proszę o szybką poradę. Dziekuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobra66    3
Sprawdź tą gwiazdę z tyłu która się obraca jak słoma z komory wychodzi bo ona włącz wahacz igieł, prawdopodobnie na ramieniu i na kułku nie ma ząbków więc trzeba to wymienić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Agriculture    227
Sprawdź gwiazdę na wysuwie być może ma wytarty frez i nie załącza iglic.

Człowiek z pasją

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobra66    3
Moż masz porostu zablokowaną tą dźwignię bo tam jest taka rączka którą się zabezpiecza igły aby niechcący nie uruchomił się aparat wiążący no i igły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Z jakiegoś powodu nie włącza aparatów Jeden jedzie drugi idzie za nią i patrzy dlaczego Najprostsze rozwiazanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995
Napisano (edytowany)

 No to żeś podpowiedział . B| Ale jaja !:D

Tomasz podpowiedz kolegom . Ja tak fachowo nie potrafię , choć wiem że do tarczy krzywkowej na aparatach trza zajrzeć . Chyba tak to się nazywa .:D Bo zaraz cała procesja po polu za prasą będzie chodzić . :D

Edytowano przez zetorki12

ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Ta zaraz rozbierać pół prasy a okaże się że gwiazda na wysuwie nie porusza dźwignia włączania aparatów.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995

No jest taka możliwość , ale baaaaardzo mało prawdopodobna . Sprawdzić nie zaszkodzi , ale naprawdę wątpię w taka przyczynę .


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Mi też się to nigdy nie zdarzyło ale autor tematu nic nie napisał co robił i co sprawdzał więc podałem możliwą przyczynę i najlepszy sposób jej zauważenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995

 To ja wolę kogoś za kierownicę posadzić , a sam patrzeć , jak już w taki sposób . ¬¬


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Też tak robię. Albo brat idzie z tyłu on też się zna na tych sprzętach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995

A zdarzyło Wam się kiedyś żeby gwiazda nie włączyła aparatu ?


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Generalnie to ja mam od 25 lat John deere 332 i tam to jest troche inaczej rozwiązane ale w zamierzchłej przeszłości w pobliskiej spółdzielni mieli zetkę na usługi i w niej to sie cuda działy więc niczego nie wykluczam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995
Napisano (edytowany)

No wiadomo - czym większy cudak "mechanik" , tym większe cuda się dzieją . :D

No ale przyznam Ci rację z tym patrzeniem . Właściwie to tak swoją ogarniam .B|

Edytowano przez zetorki12

ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Mechanik był jaki był taki trochę z przypadku bez żadnej konkretnej wiedzy  ale słyszałem że przyjeżdżał do niej serwis fabryczny i tez nie mogli sobie z nią poradzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetorki12    3995

Nom , Pewno ten sam serwis co do znajomego nówki przyjeżdżali . Co pojechali ,to wiązać nie chciała :D . Kuźwa , a co drugie serwisanty to cały stół wymieniać kazali . Oczywiście dawnymi czasy . Takie fachowce , szkoda że nie od pras .:D


ZETOR TEAM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Szczerze to nie wiem bo mały wtedy byłem i co mnie to wtedy obchodziło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    38

Już dawno spółdzielni nie ma a prasy jeszcze wcześniej się pozbyli Dlatego zapadła decyzja o kupnie swojej i przypadek sprawił że była to 332 john deere'a

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez marcin21n
      witam mam kolejny problem z case. olej w skrzyni jest strasznie gorący po przejechaniu ok 15km. przewody od zalaczania przedniego napędu też. czy to tak ma być? pozdrawiam
    • Przez Toki112
      Witajcie. Mam problem z moim Ursusem 10014H z 2011r. Napęd cały czas jest załączony. Pomimo tego, że lampka od napędu gaśnie, napęd przedni nie rozłącza się, przez co jakiś czas temu urwała mi się flansza przy przednim moście  Odnalazłem pod siedzeniem elektrozawór odpowiedzialny za rozłączanie przodu, napięcie dochodzi, masa również sprawna. Wyjąłem cały elektrozawór i sprawdzałem na krótko na stole. Zaworek wewnątrz po przyłożeniu napięcie przesuwa się o ok 1cm na zewnątrz, więc jest sprawny. W ciągniku tym napęd jest domyślnie załączony, a podanie napięcia na elektrozawór powinno napęd rozłączyć, co u mnie się nie dzieje. Podniosłem cały ciągnik do góry, wrzuciłem bieg i zacząłem kręcić w powietrzu. Czy napęd był włączony, czy nie przednie koła kręciły się jednakowo. W terenie też widać, że pomimo wyłączonego napędu przód pobiera, przez co mam bardzo zużyte przednie opony. 
      Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go jakoś rozwiązać? Co może być przyczyną nierozłączającego się napędu oprócz elektrozaworów? 
      Korzystając z okazji, może ktoś poleciłby mi jakiś olej do hydrauliki i skrzyni biegów, bo szykuje się do wymiany, ponieważ pod dolaniu do hydrauliki oleju Orlen Gl-4 80w cały układ hydrauliki zaczął się bardzo mocno grzać i na rozgrzanym oleju wspomaganie zaczyna ciężej chodzić. Myślałem nad zastosowaniem oleju 10w30 coś takiego jak UTTO lub STOU, bo są rzadsze i grzanie się hydrauliki powinno ustać. 
    • Przez mati_43
      Witam w moim jd 2140 po wymianie orbitrola podnosnik nie dziala chyba ze skrece kierownice na max to dziala
    • Przez ŻBKIU1999
      czemu gdy przekręcę kluczyk to nie piszczy. co może być przyczyną nie działającego   zegara od poziomu paliwa . czy  ktoś wie gdzie znajduje  cie czujnik od przeciążenia? 
      Z góry dzięki. 
    • Przez Nieznany1235
      Od jakiegoś czasu nie da się wyłączyć napędu przedniego w zetorze crystal 8045 wszesniej było wszytko dobrze co to może być? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.