Owijanie beli sznurkiem Sipma z 279
Przez
rolnikgospodarny95, w Prasy rolujące Sipma
-
Podobna zawartość
-
Przez adamek1942
Witam zakładam nowy temat ponieważ nic nie znalazłem na temat tych kosiarek, co sądzicie o tych kosiarkach z tego co zauważyłem to mocowania mają lepsze od uni alki,
zakładałem inny temat na temat kosiarek ale tamto jest już nieaktualne
-
Przez daniel20v
Witam. Z racji iż zmieniłem swoją prase Gallignani RB21 na Carraro (swoją drogą bardzo polecam tamtą prase-jedyna wada to wąski podbieracz) to teraz zastanawiam się nad zmianą sposobu podawania sznurka. W Gallignani wszystko było automatyczne (Welger system) - tzn. jadę, gdy prasa zatrąbi to znak by się zatrzymuje bo rozpoczął się proces wiązania, następnie drugie zatrąbienie oznacza że można balota wyrzucić, ponieważ jest gotowy - wgl. nie ingeruje się w proces wiązania.
Teraz po zmianie prasy na Carraro Prower M120 jest mi trochę nie wygodnie ponieważ system podawania sznurka jest taki jak w sipmie- trzeba pociągnąć sznurek, przez chwile przytrzymać - dopiero wtedy rusza proces wiązania.
Czytając podobne posty, pomyślałem by zmienić to na hydrauliczne. Wymysliłem by dźwignię którą ciągnie się ręcznie (za pomocą sznurka z kabiny) załączać hydraulicznie. Myślę że taki siłownik by się nadał : https://allegro.pl/silownik-hamulcowy-hydrauliczny-skok-73-sprezyna-i7485269049.html
Coś na wzór kolegi który podobnie zrobił w sipmie:
Co o tym sądzicie? Czy to "zagra" ? Dobry siłownik? Proszę o opinie.
Dodam że prase ciągnę John Deerem 2130 (też takie pytanko czy aby ciśnienie na wyjściu hydraulicznym będzie odpowiednie do ww. siłownika ? ?
-
Przez mlody5674
Witam chce kupić owijarkę samozaładowczą i mam dylemat która wybrać, słyszałem ze Sipma jest troszkę lepsza od pronra, ktoś miał doświadczenie z tymi owijarkami proszę o wasze opinie która wybrać żeby można było pracować bez awaryjnie, z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam !
-
Przez cris10
Prasa Sipma Z-224/1 rok 1992 . Garażowana od nowości , stan techniczny oraz wizualny bardzo dobry , nie wymaga wkładu , w pełni sprawna , w cenie również wałek . Jesli ktos zainteresowany to podam numer na priv .
Cena to 8000 zł do negocjacji
-