Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dla fermerów którzy mają obory dla krów mlecznych. Jak działa u państwa kontrola temperatury / klimatu w waszych obwodach, macie może jakiś system który kontroluje wszystkie procesy związanie z klimatem, może macie również do tego systemu jakiś zarzuty i planujecie może zmienić na coś innego (może znacie jakiś lepsze rozwiązanie które są na rynku). A może wszystko robicie ręcznie (n.p włączacie i wylączenie wentylatory)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez fartom
      Koledzy , wie ktoś może jaka będzie stawka dopłat do krów i młodego bydła w tym roku?
    • Przez ZYLA
      Witam. 
      Jestem zmuszony zmienić cały dach na wiekowej oborze. Chciałbym się poradzić jak to wykonać w miarę ekonomicznie. 
      Obora mała bo 8/15m, sklepienia brak i tak pewnie zostanie bo ściany i moja kieszeń nie utrzyma sklepienia betonowego. Chciałbym podnieść ścianę ze dwa pustaki i wylać wieniec. Na to położyć coś w stylu konstrukcji @czesio200 
      Pod tym, by odizolować więźbę przed oparem myślałem by podwiesić płytę obornicką, a może wy podsuniecie coś jeszcze tańszego co by się nadawało? Dwa kanały wentylacyjne by wystarczyły? 
      Co o tym wszystkim myślicie? 
    • Przez Adamo90
      Witam mam kilka pytań
      Czy ktoś ma założony monitoring w oborze jak to zrobił?
      Możecie polecić jakiś zestaw od 8-4 kamer.
      U mnie jedna obora jest oddalona od domu o ok 65m wiec kablem ciężko było by pociągnąć. Druga jest obok czy jest jakaś możliwość połączenia wszystkich kamer przez kabel do jakiejś rozdzieli w jednej z obór, a z tej rozdzielni poprowadzić kabel do anteny która by była na dachu a druga gdzieś na ścianie w domu i z niej do rejestratora i pod telewizor lub monitor.
      Da się coś takiego zrobić? Czy lepiej kablem pociągnąć. Widziałem kamery na skrętkę internetową takie miałem kupić na początku pod gniazdo RJ-45
    • Przez Kalub
      Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy można utrzymać się z hodowli 10 krów(simentali mlecznych)? Urodzone jałówki odchowywał bym i sprzedawał do dalszej hodowli. Czy byłbym w stanie zarobić na miesiąc około 2-2.5 tyś?  
    • Przez Kalub
      Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się ile mleka dają krowy ras zachowawczych w ciągu laktacji? Chciałbym mieć w stadzie 5 krów aby otrzymać dopłatę. 
  • Dodaj nową pozycję...
v