Sprawdź NH TM175-Regulacja luzu łożysk zwrotnic na AgroTesty.pl
New Holland TM175 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez LukaszSZCZ999
Dobry wieczór. Panowie, wymieniłem tarczę sprzęgłową (490zł w Grene), docisku mimo bruzd wydartych przez nity poprzedniej tarczy nie toczyłem.
Po złożeniu ciągnika nie mogłem wrzucić biegu bo po prostu zgrzytało. Wrzuciłem bieg na zgaszonym silniku, odpaliłem, mimo wciśniętego pedału do dechy, ciągnik zaczął się toczyć. Pomyślicie że jest zapowietrzone.. Odpowietrzyłem, twardość jest w porządku. Pojeździłem trochę i jest odrobinę lepiej, ale z każdą zmianą biegu myślę "zgrzytnie czy nie?", no i niestety strasznie niewygodne jest wciskanie sprzęgła do samego końca by dobrze wysprzęglić (już dwu centymetrowe popuszczenie sprzęgła od maksimum powoduje całkowite "załapanie" sprzęgła).
Ponadto zauważyłem, że pełne naciśnięcie pedału powoduje bardzo mały (ok 2milimetrowy) ruch docisku od tarczy. Czy ktoś wie ile powinien ten ruch wynosić?
Co robić? Dotrze się to? Sam pedał obojętnie czy silnik odpalony czy nie ma luz, zastanawiam się czy czasem to on nie pozwala na całkowite wciśnięcie pompki.
Piszcie, powiedzcie co można jeszcze wykonać by to naprawić.
-
Przez rabit500
Witam.
Mam problem z ustawianiem wialni w 524. A mianowicie ktoś namotal w instalacji. I zaginelo sterowanie obrotami wialni. Więc jeśli ktoś miałby jakieś materiały schemat elektryczny tego układu. Oraz fotke z opisem przycisków w kabinie (w szczególności od wentylatora). Oraz czy regulacja działa bezpośrednio po zapłonie czy dopiero po uruchomieniu silnika.
-
Przez krzysiekb37
Mam dominatora 76 , jak można wyregulować hamulce celem lepszego hamowania. Dodaję , że kilka lat temu zostały wymienione tarcze przez mechanika. Byłbym wdzięczny za zdjęcia .
-
Przez 12145
Witam, nigdzie nie mogłem znaleźć tego tematu więc postanowiłem utworzyć nowy. Zwracam się do Was z prośbą/ zapytaniem gdzie znajduje się regulacja obrotów prędkości nagarniacza w Claas'ie Mercator'ze 70/75. W katalogu nic nie mogę znaleźć, w internecie też nic nie zobaczyłem. Pozdrawiam, i proszę o w miarę szybkie odpowiedzi.
-
Przez jaszczur2008
Witam. Mam problem w mf 3125 z ehr.
Problem taki ze jak oram i ustawie sobie na pokretle glebokosc np. na 4 i podniose i opuszcze przelocznikiem to nie opuszcza do tej samej pozycji co wczesniej tylko duzo wyzej staje. W tedy musze pokretlem zejsc do 6 by opuscil i zaraz spowrotem wrocic do 4 bo tak wali po rame.
Co to moze byc?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Sprzęgło "pieciominutowe" - jak używać
Ursus C-360 i Biardzki P-329/2