Wydajność eksploatacyjna agregatu
-
Podobna zawartość
-
Przez piterq1991
Witam!
Czy jest możliwość aby w MF 3080 zwiększyć przepływ oleju na podnośnik?
Chodzi mi o to, że chcę aby szybciej podnosił(pompa jest nowa założona). Jak jadę z maszyną w polu to zanim zdąży podnieść to ciągnik już zakopany. Siłę ma, bo podnosi wszystko bez problemu na wolnych obrotach, ale chodzi, żeby szybciej to robił. U znajomego w NH tak było, że wydajność miał zmniejszoną i w serwisie bez problemu od ręki mu to zwiększyli i zdecydowanie szybciej podnosił. Gdzieś kiedyś na forum coś czytałem, że w MF też tak jest. Czy to prawda? Jak to zrobić jeśli jest taka możliwość?
Pozdrawiam
-
Przez sebastiano10
Witam mam bizona 5056 wiecie może jak gu ustawić z jaką prędkością i na jakim biegu jechać i jaka jest wydajność.
-
Przez AgroRolnikŚląskiTeam
Drodzy Agrofotowicze i rolnicy doradzicie mi jaką zachodnia używaną dmuchawę musiałbym kupić do zboża żebym w miarę sprawnie rozładował przyczepę 6t ?
Na ogłoszeniach widuję różne , przeważnie od 2,2 kW do 7,5 kW z jakimiś dozownikami i którą wybrać w miarę rozsądnych pieniądzach ? zboża pod dmuchawę mam nie dużo z 12 t owsa 15 t pszenicy i 10 t jęczmienia a resztę to żmijką i prosto z przyczepy , dotychczas pożyczałem dmuchawę tłoczącą NEURO 2,2 kW ale 6 t zboża to około 1,5 h do 2 h roboty jest i to mnie nie satysfakcjonuję.
Budżet to tak do końca nie jest określony około 3 tyś .
Zachęcam do dyskusji
Pozdrawiam
-
Przez Lukasz82
Szukam informacji na temat wydajności dominatora 56? Podajcie ile ton na godzinę skosi jakiego zboża albo ile ha/godz przy jakim plonie. Jakieś opinie też można dorzucić.
-
Przez daniels_91
Witam,
Z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy i stąd nie mogę się jeszcze tutaj odnaleźć.
Zastanawiam się mad kupnem nowego agregatu na gospodarstwo jak na razie 15h.
Chciałbym się od was dowiedzieć czy słyszał ktoś o agregatach talerzowych firmy Uni-Tech 3m?
Bo nigdzie nic o nich nie mogę znaleźć, zastanawiam się jeszcze nad firmą Janpol jeden z moich sąsiadów ma i sobie chwali, za to opinie na forach są podzielone. Znalazłęm sporo opini o złych spawach bądź konstrukcji tych maszyn, ale z tego też co się dowiedziałem to ponoć się teraz poprawili.. i sam już zgłupiałem o tych wszystkich przejrzanych firmach..
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz..
-

Rekomendowane odpowiedzi
Podajnik ślimakowy/paszowy elastyczny
Załadunek silosów Agropart AS25 żmijka pionowa + skośna