Władek nie chce odpalić
-
Podobna zawartość
-
Przez BobsMF
Witam jak w temacie raz działa raz nie działa obrotomierz, alternator zrobiony i sprawdzony. Dodam jeszcze że w czasie gdy nie działa obrotomierz zaświecaja się kontrolki od oleju i zapchanego filtra. -
Przez MariuszGontarek
Panowie, może ktoś podpowie. W sobotę zetor 7011 palil od strzała kilkanaście razy palony i gaszony (żniwa) a kolejnego dnia, po wcisnieciu startera bloga cisza i tylko przygasające kontrolki oleju i akumulatora. Zupelnie żadnego dźwięku, na "krótko" odpalil od razu. Czy ktoś ma pomysł co mogło nawalic? Ktoś miał podobnie?
-
Przez gruszon18
Witam. Zakupiliśmy na gospodarkę używaną prasę Claas Rollant 44. Ta wersja ma zdemontowany podajnik na sznurek i zamocowany podajnik do siatki, więc owija jedynie siatką. I mamy problem właśnie że tej siatki nie chce podawać gdy komora się dopełni. Sezon już praktycznie ku końcowi a my w czarnej d , całe szczęście dużo do sprasowania nie ma, ale mimo wszystko trzeba.
Mógłby ktoś objaśnić zasadę działania tej prasy? BO brat pracował na modelu chyba Rollant 46 i osobiście nie pasuje mi to co on mówi .. Różne rzeczy wyczytałem w internecie. Że przy zapełnieniu komory siatka ma się automatycznie podać, potem zapala się lampka i dopiero wtedy uruchamiamy hydraulikę aby otworzyć komorę i wyrzucić belkę. Dodam że demontowaliśmy silniczek który ma zbijać tą zapadkę od noża, ponieważ wcale się nie uruchamiał. Prasa owijać owinie, ale jak się poda ręcznie siatkę.
-
Przez pantomekrydzewski27
Witam szanownych użytkowników. Mam problem z władkiem. Wymieniony został wlew oleju wraz z licznikiem motogodzin. Od tego owego zdarzenia nie ma w sobie mocy i się grzeje. Dodam że w rusaczku pękł ten stary korpus pewnie od przeciążenia. Co powiecie panowie? Proszę o treściwe rady. Przez głowę mi przeszło że na opak założyłem mechanizm. Ale raczej dobrze. Może olej jest już przepalony. Sam nie wiem
-
Przez kajperos
Chciałem spróbować odpalić władka na 6 biegu. Na sekunde zatrybił ale potem nie chciał jechać nawet jak wrzucałem półbiegi. Co waszym zdaniem poszło ?
-

Rekomendowane odpowiedzi
MF6480 (2008r) Problem z rozruchem, akumulatory
Ursus c360