-
Podobna zawartość
-
Przez Tomson5120
Lucerna czy Koniczyna najlepsza dla bydla mlecznego? Ktora z roslin poradzi sobie z suszą? Posiadam 3 i 4 klase gleby. -
Przez lapa000
Może ktoś z was będzie chciał podzielić się własną opinią.
Mianowicie chodzi o nawożenie azotowe żyta i w tym roku padła decyzja o doświadczalnym zastosowaniu azotu w jednej dawce w postaci saletry i dawce 120N/h. Co o tym myślicie?
-
Przez ROLNIKSARA
Witam,
czy jest kto ktoś sieje trawę jednoroczną? Interesuje mnie jakiej gleby potrzebuje i termin siewu ? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Przez rolkam72
Witam.Jakie stosujecie dokarmianie dolistne w pszenzycie ozimym.Stosowałem do tej pory ekolist zboza i zbytnio efektów szałowych nie było.Ciekawi mnie zastosowac siarczan magnezu .Pszenzyto dostało na start 300kg saletrzaku niedługo 150 saletry się szykuje.Wiem że jest podobny temat ale proszę o konkretna rade aby nie wydac nie wiadomo ile kasy a efekty byly mizerne
-
Przez DamianChuchro
Witam chciałbym opryskać dolistne przenice mocznikiem plus do tego siarczan magnezu jednowodny firmy ARKOP i moje pytanie ile mogę dać tego na 1ha ? I czy mogę dodać do tego środek na chorobę zbóż czyli na grzyba.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Nawozenie pszenzyta
Zmarznięta kupkówka