nawożenie rzepaku Rsm w fazie pąkowania
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez tomeq
Witam!
Czy zbryloną (bardzo mocno) saletrę amonową można rozpuścić w wodzie i zastosować w uprawach podobnie jak rsm?
-
Przez hazel
Witam jako iż jestem młodym rolnikiem chciałbym się was trochę poradzić. Planuję nawożenie azotowe na pszenzyto ozime myślałem żeby na pierwszą dawkę poszla saletra a około miesiąc później podać mocznik dolistnie co myślicie o takim nawożeniu ma ono sens. Czy lepiej mocznik podać posypowo czy podać azot w 3 dawkach czy w 2
-
Przez Szukająca_rzepaku
Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc :)
-
Przez lapa000
Może ktoś z was będzie chciał podzielić się własną opinią.
Mianowicie chodzi o nawożenie azotowe żyta i w tym roku padła decyzja o doświadczalnym zastosowaniu azotu w jednej dawce w postaci saletry i dawce 120N/h. Co o tym myślicie?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Taki problem
Claas Dominator 96