-
Podobna zawartość
-
Przez c385
Pierwszy problem to bardzo ciężko chodząca prasa bo c385 nie daje sobie z nią rady i muszę jeździć 2 terenową.
Drugi to to że słomę czy siano wywala ponad pasy i nabija się pod te 2 wałki na klapie na dole i pod listwę po między nimi, która rozdziela pasy.
Proszę pomóżcie bo nie mogę sobie z tym poradzić.
-
Przez maniex
Witam zakupiłem niedawno taką prasę i mam problem ze sterownikiem. Prasa ma współpracować z U C360-3p do sterownika podałem prąd prosto z akumulatora +12 oraz masa do ramy. Problem polega na tym że sterownik nie zapala żadnych kontrolek ani od blokady tylnej klapy, ani od kierunków L-P, ani od pełnego balota ale owijanie sznurkiem działa manualnie oraz automatycznie. Tak wygląda mój sterownik, zdjęcie zaporzyczone z sieci:
-
Przez Theprzemo205
witam! przymierzam sie do kupna tej o to prasy, a raczej myślę czy warto ją oglądać. https://www.olx.pl/oferta/prasa-rivierre-casalis-rc-121-CID757-IDqhKlH.html#aec1200a11;promoted cena je st kusząca ale czy da rade w niej c 360? Na początek prasować by miała około 11 ha słomy, ze 4 ha siana no i z 10 balotów sianokiszonki plus ewntualne sąsiedzkie usługi. Prasę ta stoi na tym placu już od wiosny do sprzedania( mijam ją codziennie jadąc i wracają z pracy) wydaje mi sie że brakuje w prasie pasów, ale to może tak ma być. Liczę na wasze opinie w tym temacie oraz doświadczenie.
-
Przez pawe848
Witam zakupiłem prase RC90 i przy próbie jej pracy zaczyna zwijać coś i zapycha sie podbieracz za każdym razem to samo
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wałek prasy rivierre rv156L
Rivierre Casalis ABM