Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego co będziesz nią robił , po roli czy po ugorach, poplonach? Ja miałem bometa na testach i jak mu zadałem maks głębokość po oranym pękl łańcuch także zadowolony nie byłem u w końcu przerobiłem swoją starą UG z 1,6 na 2 metry założyłem nowe noże ustawiłem luz na parakole i ogień idzie. kolego polecam ci glebogryzarki Kubota albo iseki tamto to szatan w polu targalismy taką wycięty młodnik i 70km traktor jęczał a ona szła jak szalona i nic się nie działo ale ona była na trybach
Opublikowano
30 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

kolego co będziesz nią robił , po roli czy po ugorach, poplonach? Ja miałem bometa na testach i jak mu zadałem maks głębokość po oranym pękl łańcuch także zadowolony nie byłem u w końcu przerobiłem swoją starą UG z 1,6 na 2 metry założyłem nowe noże ustawiłem luz na parakole i ogień idzie. kolego polecam ci glebogryzarki Kubota albo iseki tamto to szatan w polu targalismy taką wycięty młodnik i 70km traktor jęczał a ona szła jak szalona i nic się nie działo ale ona była na trybach

po ładnym oranym polu pękł łańcuch ?? na jaką głębokość ustawiłeś ??

https://www.olx.pl/oferta/glebogryzarka-truskawka-ciagnik-ogrodniczy-iseki-kubota-yanmar-CID757-ID5xKbz.html#921df58ee8;promoted

tylko ciekawe jak te tryby wytrzymuja??

Opublikowano

Takich bzdur jakie zawiera ogłoszenie z linku dawno nie czytałem:)

Więcej noży i zużywa mniej paliwa:)

Przekładnię boczną ma również Bomet czy Strumyk - oczywiście przekładnię łańcuchową jak większość japońców. 

Tego typu glebogryzarki mają mniejsze zapotrzebowanie na moc w porównaniu ze strumykiem ze względu na inaczej wyprofilowane noże - ale coś za coś, lepiej robi jak stara ug ale gorzej niż strumyk ( czy bomet ).

Możesz rozglądać się za taką japońską, tylko są to przeważnie glebogryzarki do ciągniczków ogrodniczych - inny wałek i zawieszenie, co będziesz musiał przerabiać. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez rafal116
      witam o poprzedniego roku jestem posiadaczem rozsiewacza STRUMYK 300l http://allegro.pl/rozsiewacz-do-nawozow-6-lopatkowy-i3879756503.html (ten pomarańczowy do zbóż) posiada on 6 łopatek i 2 dziury którymi leci nawóz. Wielkość dziur regulowana jest 2 wajchami. Do wajch przylega blacha z otworami według mnie jest to jakaś podziałka bo można tam włożyć sworzeń i zablokować w ten sposób przesunięcie się wajch po uwczesnym ustawieniu normy wysiewu. Może ktoś będzie wiedział na którą dziurkę w blasze ustawić te wajchy aby wysiać 200kg saletry na 1 h. Ten rozsiewacz będzie pracował z c330.
    • Przez Mati2812820
      Witam Posiada ktoś może rozsiewacz Strumyk Tytan? Jeżeli tak to prosiłbym o zamieszczenie tu opinii na jego temat. Głównie chodzi mi o dokładność wysiewu i awaryjność.
    • Przez grzegorzc360
      Witam, mam pytanie bo pouruwaly mi sie tryby wiec wszystko jest wymienione, stare zostało tylko korpus i wałek do ktorego mocuje sie bebny mocujace. i tu moje pytanie jak ją ustawić bo słyszałem ze można ustawic jakoś na kartke wsadzic miedzy zeby zakrecic i jak ją nie przetnie tylko zaznaczy zeby na niej to jest dobrze, za kazdym razem tnie mi te kartki, raz juz myslalem ze bedzie dobrze tylko ze na moje oko to dosc spory luz jest na wałku i tak teraz zostawiłem. Koledzy pomórzcie mi bo pytałem takiego mecchanika to mowił że coś trzeba ja znowu rozebrac i pomierzyc te wałki bo są nowe. Prosze o sensowne wypowiedzi
    • Przez lucynka44
      Szukam dobrej glebogryzarki do ogrodu.
    • Przez kaammil
      Witam czy dałoby sie zrobić agregat siewny z glebogryzarki grudziądz i zwykłego siewnika? Z jaką ewentualną prędkością musiałbym jeździć aby wynik był zadowalający i czy wgl to sie opłaca?
  • Dodaj nową pozycję...
v