-
Podobna zawartość
-
Przez Zetix
Witam!
Potrzebuję waszej porady. Mam na oku bronę wirową marki SICMA. Brona od niemca (płacze do dzisiaj za nią) mam faktury na 1000pln z wymiany łożysk + uszczelniaczy tej jesieni. Zalana świeżym olejem, pracuje cichutko i nie widać wycieków. Wszystko pięknie, ale mam pytanie odnośnie tego hydropaka, czy przy nim nie powinna być jeszcze jakaś rama na zaczepienie siewnika (krótkie cięgno) ? Jak z częściami do takiej brony? Nie ma żadnej też informacji na jakich obrotach ma pracować, może miał ktoś z taką broną do czynienia? Zęby nie są już pierwszej świeżości więc to mam z tyłu głowy. Jaki może być +- koszt do takiej brony?
-
Przez chomiuk123
Witam Ktoś się pytał jak na ten program złożyć na rozrzutnik obornika czy wóz asenizacyjny.
-
Przez MałaMi
Witam. Mam problem z jedną krową. Mianowicie... Doimy krowy we troje w sumie na zmiane. Z żadna nie ma problemu tylko ta jedna. Tesciowa ją doi a gdy nastepnego dnia mąż czy ja chcemy ją wydoić to po prostu nie oddaje mleka. Czasem przepusci około litra z ponad 12 jak powinna dawac. Powiedzcie mi co z nia zrobic zeby oddala nam mleko.
-
Przez kamil100691
Posiadam pierwiastkę rasy montbeliarde wycielona z miesiąc temu dziś rano spuscila z siebie prawie całe mleko jak przyszedłem leciało z 4strzykow zostalo może z 2litry...wcześniej dawala może z 11 na udoj wieczorem to samo leci cienkim strzykiem ale z wszystkich 4 😏 może ktoś miał coś podobnego lub zna na to jakiś patent
-
Przez NewhollandT5050
Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
-