Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 

Opublikowano
6 minut temu, ZetorPower napisał:

Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 

nie lepsze wał gumowy na lekkie gleby?

Opublikowano (edytowane)

nie lekkie gleby tylko lżejsze warunki niż jesienią na jesienne siewy bym go nawet nie wyciagał z garażu ale faktycznie Sumek666  gumowy też dał by radę

Edytowane przez ZetorPower

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez krecikuryn
      Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
    • Przez Rosomak22
      Witam chcialbym sie poradzić ponieważ mam w posiadabiu masseya 115km i chcialbym kupić agregat talerzowy z hydropakiem trzy metrowy i pytanie jaka firma? jaki wał? jakie talerze? Hydropak jedno czy dwu siłownikowy? Ziemia u mnie jest różna ale dużo jest glin dlatego zastanawialem sie nad walem pacera co myslicie? 
    • Przez Zetix
      Cześć. 
      Stoję przed trudnym wyborem, aczkolwiek potrzebuję kupić agregat pod siewnik Hassia dk300.  Ziemię trudne w uprawie, ciężkie. Po orce (kuhn obrotowy) wjeżdżam bronami w celu wstępnego rozbicia, później doprawiam już samym kompaktem unia mars z crosskilem. Ziemia jest dosyć uprawiona, ale do pełni szczęścia chciałbym uzbroić siewnik w agregat z hydropakiem. Najbardziej chylę się ku agro-tom ich agregat UPS z wałem gumowym, miałem w głowie też brone wirowa, ale ze względu że używki są w różnym stanie to trochę mnie odstrasza. Biernym pojechałbym szybciej i zwrotniej, a do tego wał gumowy byłby lepszy na moich glebach. Co sądzicie na ten temat?
    • Przez adamson330
      Witam
      Zastanawiam się nad zakupem agregatu talerzowego półzawieszanego AMJ AGRO ATOS DRIVE. 

http://amjagro.pl/agregat-talerzowy-atos-drive/#specyfikacja
      Talerze fi 560. Brać piasty bezobsługowe?
      Mój sąsiad ma ich bronę talerzową  i sobie chwali.
      U mnie maszyna chodziła by docelowo w bezorce może wyjątkowo po orce. Gleby średnie i lekkie. Uprawa QQ na ziarno i inne.
      Na razie MTZ 82 z szerokimi oponami + solo ATOS DRIVE. W przyszłości Ciągnik > 130 KM+ Siewnik 3m na redlicach talerzowych.
      Agregat używany by był do uprawy ściernisk, niszczenia poplonów, siewu. Na głęboko robić będę gruberem 4 belkowym i głęboszem.
      Jakie macie opinie o tej  firmie i o maszynach przez nich produkowanych (zwłaszcza tej maszynie). Ewentualne sugestie i alternatywy?
      Z góry dziękuje za pomoc

• Przez Majkelo
      Kupie  siewnik TALEZOWY AMAZONE d8-30 lub d9-30, w rozsądnej cenie
      Może ktoś ma lub ktoś coś wie....
  • Dodaj nową pozycję...
v