Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie podatku od stodoły... Jakie warunki trzeba spełniać żeby być zwolnionym od płacenia tego podatku? Jestem na ZUSie swojego pola nic nie mam tylko dzierżawy czy na podstawie tego można się ubiegać o zwolnienie czy trzeba mieć własność ziemii? Trochę boli płacenie za stodołe bo za mkw jest 5.92zł.

Opublikowano

Bo jest albo było coś takiego jak miałeś 1ha gruntu to byłeś zwolniony z podatku od takich budynków, to jestem ciekawy czy trzeba być właścicielem albo można i dzierżawcą

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez luk110
      Witajcie spotkał się już ktoś z taką przeróbka żeby wywalić te belki co idą od dolu do góry, wzamian tego wstawić kratownice, aktualnie przerabiam stodole na magazyn ziarna i jakby te belki znikły byłby lepszy ruch.

• Przez Krystian6830
      Witam forumowiczów, 
      Chciałbym w stodole trzymać ziarno, ale boję się że jak usypie na 4m zboża to wypchnie ścianę? 
      Czy to ma sens? 
      Jeśli tak to jak ja wzmacniać? 
    • Przez Przemoooo
      Witam mam pytanie bo chciałbym do stodoły dokładnie do jednego zapola dostawić oborę na jałówki i cielaki ma mieć ona wymiar 10 na 10 albo 10 na 8 i moje pytanie brzmi czy mogę to od tak dostawić czy trzeba zrobić plan i jakie papiery załatwić i ogólnie wszystko proszę o odpowiedzi pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v