Skocz do zawartości
Laver

Weidemann - problem

Polecane posty

Laver    4

Witam, byłem na oględzinach miniładowarki weidemann, ładowarka po zaparciu o ścianę nie mieli w ogóle kołami, przy ruszaniu też. Co może być przyczyną?

Zmierzyłem ciśnienie na wyjściach od 3  sekcji pokazuje200 bar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Laver    4

917 DM, z tym przełożeniem nie wiem za bardzo  co chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tommmek    42
U nas w 914 mamy po lewej stronie przy kierownicy dźwignie z biegami do pracy i do jazdy szybkiej. Na tym wolnym przełożeniu jak jest dobra przyczepność przy obrotach 70% pełnych też kołami nie będzie mieliła. Jak ma dobrą przyczepność na zbitej ziemi to silnik przydusza że bardzo kopci i to jest wystarczające żeby nabrać coś na łyżkę. Mamy tę ładowarkę jak miała 3400h i przez tysiąc godzin nic się z uciągiem nie zmieniło. Dodam że na przełożeniu szybkim nie ma możliwości nabrania czegoś na łyżkę jest słaba, ale jak trzeba jechać coś przewieźć na łyżce to zasuwa jak trzeba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Laver    4

w tej nie było żadnej dźwigni przy kierownicy, a silnik z obrotów nie schodził nie było żadnej reakcji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Katana90
      Mam problem z włączeniem biegów zetor 9540, po włączeniu biegów polowych jedzie powoli, nie reaguje na sprzęgło (nie rozłącza) tarczę wymieniłem na nową, uszczelki i tarcze żółwia i szosowe a ciągnik wogóle nie reaguje na sprzęgło główne, brak możliwości włączenia biegów szosowych. 
    • Przez Katana90
      Mam problem z włączeniem biegów zetor 9540, po włączeniu biegów polowych jedzie powoli, nie reaguje na sprzęgło (nie rozłącza) tarczę wymieniłem na nową, uszczelki i tarcze żółwia i szosowe a ciągnik wogóle nie reaguje na sprzęgło główne, brak możliwości włączenia biegów szosowych. 
    • Przez Katana90
      Mam problem z włączeniem biegów zetor 9540, po włączeniu biegów polowych jedzie powoli, nie reaguje na sprzęgło (nie rozłącza) tarczę wymieniłem na nową, uszczelki i tarcze żółwia i szosowe a ciągnik wogóle nie reaguje na sprzęgło główne, brak możliwości włączenia biegów szosowych. 
    • Przez IMATEUSZI
      mam problem ze skrzynią w c330M.. Biegi ciężko chodzą, i często jest tak że nie da się wrzucić biegu, kilkakrotnie popuszczam i wciskam sprzęglo wtedy wskoczą. Na zgaszonym ciągniku jest gorzej, bo nie da sie przeskoczyc z terenowych na szosowe i na odwrót, tak jakby coś blokowało. Sprawdzałem stan oleju hydraulicznego, jest około 1cm ponad górną kreską miarki. Macie jakiś pomysł? dziekuję od razu za pomoc
    • Przez pawe848
      Witam zakupiłem prase RC90 i przy próbie jej pracy zaczyna zwijać coś i zapycha sie podbieracz za każdym razem to samo
×