Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to dobry wybór bo w poniedzialek jade załatwiać wszystki foralnosci

i do niego jescze bedzie płuh akpil 3 skiby obrotowy agreagt 2.5m kosiarka rotacyjna i rozsiewacz brzeg w poneidzaiłek jade załatwiać te masyzny powiedzcie mi czy to dobry wybór

Opublikowano

jeszcze lepszym wyborem byłby 685dt!!! Wiem wiem, wyższa cena ale jak masz wydać 100 tyś to i 110 tyś możesz wydać, a za te marne 10% więcej masz 50% więcej ciągnika, bo

1. 80km to min wielu maszyn

2. szybka skrzynia - bez tego nie warto kupować nowego ciągnika

3. masywniejszy przedni napęd skrzynia i tylny most ( były jakieś tam problemy z niektórymi f 80)

4. większa masa, udzwig i inne takie

ale lepiej wziąść 685dt tylko ze względu na tą szybką skrzynie, docenisz jak pierwszy raz wyskoczyć na równą szosę i depniesz do dechy :), albo jak gó*niarze na skuterach próbują cię wyprzedzić wtedy w podłogę i już nie jeden zwątpił ;) a przecież po 2012 tylko takie asfalty będą ha ha

Opublikowano

dobry wybór ferdek ci dobrze radzi szybka skrzynia , wiecej koni zawsze sie przyda , malo pali nie pożalujesz jest coraz wiecej urzytkowników farmtracow - dobre silniki , kabina dobre skrzynie mosty itp dobrze wybrałeś

Opublikowano

a to jaki inny ciągnik masz w zamiarach? jak f 675dt na perkinsie pali tyle co i 665dt na 3 cyl silniku forda 15km słabszym a ten 685dt to to samo co 675dt tylko masywniejsze napędy i masa większa silnik ten sam kilka km więcej nastawione to i to samo spali co 675dt, czyli podsumowując masz dobry ciągnik do wszystkiego i do ciężkiej orki i do lekkich prac, kupując 665dt fakt oszczędzisz na zakupie na chwilę, bo będziesz zaraz coś będziesz kombinował mocniejszego do orki, czy prasy, a ostatecznie to ten 58km zechla więcej jak perkins 80km

Opublikowano

na 15 ha moze i wystarczy 675 ale zalezy co ciagnik bedzie robil z jakim sprzetem , moze sa gory lub ciezka ziemia wlasnie duzo zalezy od ziemi @rzeznik13 jest na stanie taki czy dopiero zamawiasz , co bierzesz dodatkowo i bierzesz 685 tak ?

Opublikowano

koło mnie fc 555dt chodzi na 17 ha i daje rade mało pali smiga sobie z przyczepami w zniwa @pawelwolosty a nie da sie dokupic lub zamowic u dealera calych ramion juz z cbm ? z ktorego roku masz 80 4wd? ile ma mtg ?

Opublikowano

Ja niedawno kupiłem 675DT, obrabiam nim 20ha i nie narzekam na niego chodź dopiero mam 80mth. Spalanie bardzo małe w agregacie uprawowym spalił mi 5 litrów na mth aż się zdziwiłem że tak mało. Chodzi bardzo ładnie i w zupełności wystarczający jak do mojego gospodarstwa. Również przymierzałem się do zakupu 685DT ale dłużej musiałbym czekać na taki a zależało mi bardzo na czasie bo agencja poganiała i również mam mniej pola swojego na własność i na tą powierzchnie co posiadam przyznano mi max 80 km, więc 685 nie przeszedłby.

Opublikowano

I ja też postawiłem na Farmtraca. Zamówiłem 675DT + ładowacz Ł-104, za miesiąc ma być, zobaczymy wtedy ile będzie warty. Ma zastąpić ursusa C-360. Tylko lekkie prace...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
  • Dodaj nową pozycję...
v