Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 

Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam ;)

Edytowane przez byczek1999
Opublikowano

co do naprawy sprzęgła to wejdź np. na agronaprawa.pl i sobie zobacz ile mniej więcej to by kosztowało. Wiadomo, że w sklepie może byc troche inna cena, ale przynajmniej orientacyjnie sie dowiesz

Opublikowano

Witam

Kupiłem ciągnik ford 7610 turbo 88r, dopiero go poznaje i mam pytania:

1) czy olej w tylnim moście to ten sam co olej w skrzyni;

2) obok dźwigni która załącza wałek Wom jest dźwignia z opisem: Monitor, load, position, draft effort i można ją przekładać o ząbki do czego ona służy?

3) po włączeniu wałka wom jest delikatne pykanie z okolicy wałka (załączanie womu bezsprzegłowo) dodam ze oleju na bagnecie jest minimum czy to może być przyczyna?

Proszę o jakiś opis głownie tej dźwigni.

Dzięki i pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez Krystian6830
      Posiadam tura agromasz ł-104 ma an nietypowe łączenie z osprzętem (ta rurka z góry jest grubsza i krótsza niż w innych turach) http://agrotrader.pl/oferta/same-agro-masz-l-104-ladowacz-tur-do-same-roller-lampo-ID145271.html   .
      Gdzie moge kupic osprzęt pasujacy do niego?
    • Przez kamil14851
      Być może był już taki temat ale nie mogłem znaleźć świeżych informacji na temat Case 585 xl bez przedniego napędu. Zastanawiam się nad kupnem takiego traktora , miałby zastąpić ursusa 360. Jakie macie opinie na temat tych traktorów, jaki jest koszt zakupu takiego traktora żeby nie przepłacić . Na co zwracać uwagę ? Jakie są najczęstsze usterki?
    • Przez Jontek
      Pilnie kupię do TURa do c 4011, C360 łyżkę, wysięgnik, hydraulikę. Mocowanie mam własne. Do 100 km od 63 - 500.
      Cena jak najniższa.
    • Przez roziu20
      Witam,

Posiadam ładowacz czołowy czeski nd50-18 Humpolec. Ładowacz jest na elektrocewkach i posiada samopoziomowanie na siłownikach. Mam problem z samopoziomwaniem a w zasadzie jego braku. Łyżka w ogóle się nie samopoziomuje, mogę ją podnośić opuszczać w pełni sterować lecz się nie samopoziomuje. Gdzie szukać problemu w cewkach ? w elektryce ? czy w siłownikach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v