Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  , ze względu że mój rozsiewacz uległ wypadku chciałbym zapytać się jaki proponujecie nowy w rozsądnej   cenie od 600 do 850 l ? Tak aby spełniał swą  role i  nie rozkładał  się szybko jak padlina   .pytałem się o unie mx 850 cena ponad 10k netto  bez żadnego wyposażenia  cena  zwaliła  mnie z nóg gdyż amazone z lepszym wyposażeniem  tyle ze 600 l kosztuje równo 10 netto   . Co innego proponujecie ? używanego nie chce budżet około 15k brutto 

Opublikowano
Być może w stosunku do zachodnich to inna liga (?), ale ja się też teraz rozglądam za dwutarczówką i tak z przeczytanych opinii co do rodzimych produkcji, to ciekawymi opcjami wydają się: Woprol (to samo co akpil, tylko tansze), Langren, Jarmet SR.
Opublikowano (edytowane)

z wyższej półki wyżej wspomniany jarmet lub promar, kopie kuhn'a, najtaniej wyjdą altro czy langren, to z kolei kopie rotiny, no i coś pomiędzy, czyli woprol

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano (edytowane)

nwm jak teraz ale miałem z  koło 2000 roku lejek od nich to jak posiałem  pare razy nawozy to na dnie prześwity po umyciu były  i poszedł na złom

za kuhna mds 11.1   cos takiego 600 l jak sie nie myle to 15.7 k brutto wołają tyle ze najbiedniejsza wersja

Edytowane przez Zefir

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez artur1295
      Witam
      Ostatnio kupilem rozsiewacz nawozu firmy amazone za-s o pojemności 400l i czy ma moze ktos tabele wysiewu do tego rozsiewacza i jak ustawic łapki żeby wysiewały 12m o ile sie da 
      z gory dzięki
    • Przez kamil255
      Witam, posiadam ten rozsiewacz i jest ustawiony na 12m bo takiej szerokości mam ścieżki. Chciałbym dowiedzieć sie od osób uzytkujacych ten sprzet jak ustawić łopatki na 15m do nawozów przedsiewnych NPK typu polifoska,zawsze to jakaś oszczędność czasu przy większej szerokosci rozsiewu.
    • Przez irek0700
      Witam poszukuję części jak na zdjęciach do ciągnika FiatSomeca 850 dt .Oprócz tego także poszukuję mocowanie pompy hydrauliki i mocowanie pompy wtryskowej

• Przez Cichy1925
      Chciałbym zasięgnąć opinii o tym opryskiwaczu bury pelikan max 3600 przymierzam się do zakupu, ale chciałbym pierw zasięgnąć opinii osób które takie maszyny użytkują cenowo wychodzi fajnie z dobrym wyposażeniem oś amortyzowana komputer z gps automatycznie wyłączane sekcje głowice 4 pozycyjne belka 21 m z oświetleniem  jest dla mnie najbardziej odpowiednia tylko jak jest z jakością. Odpowiedniki zachodnie  cena dużo wyższa a znów używki to sprzęty wypracowane dość mocno.
    • Przez karol210589
      Szanowni koledzy. Post na prośbę kolegi ale bardzo proszę o pomoc. Kolega kupił rozsiewacz Kvernelanda ale nie ma do niego instrukcji. Rozsiewacz nie posiada nalepek żadnych jedynie tabliczkę znamionowa która wysyłam pod postem. Rozsiewacz posiada wagę i sterownik. Proszę o pomoc...
      Dodam że na stronie internetowej nie znalazłem instrukcji, również dealer nie wykazał się odpowiednią kompetencją. Gdy np potrzebowałem instrukcji w języku polskim od Hardiego wystarczył jeden telefon do serwisu głównego i dostałem na email w formie pdf.

• Dodaj nową pozycję...
v