Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do kupna ciągnika, pod lupą jest case puma 155 x, Deutz-Fahr 6160 i new Holland t7.200. Interes mnie opinia o owych ciągnikach i wasze doświadczenia z nimi oraz różnica cenowa między nimi. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Tutaj masz o pumie:

https://www.caseih.com/emea/pl-pl/nasze-produkty/tractors/puma-series/puma-x

Jeśli chodzi o Pumę, to tam masz napisane jaka przekładnia.

Natomiast jeśli chodzi o Deutza, to nie napisałeś jaka przekładnia( powershift, rcshift czy ttv)

Również nie napisałeś jaką chcesz miałeś przekładnię w New hollandzie.

Ze swojej strony polecam wziąć pumę w cvx, czyli bezstopniówkę. :D

Opublikowano (edytowane)

Ernest98

miałem styczność wiele razy z cvx poza tym że do napędu wykorzystuje hydrostat to zwykła przekładnia(kombinacja sprzęgieł i synchronizatorów) i wcale się nią nie zachwycam tym bardziej w małym ciągniku.

Edytowane przez podlach93
Opublikowano

w cvx jest jedna przekładnia planetarna sprzężona z silnikiem hydrostatycznym, trzy synchronizatory i dwa sprzęgła co daje nam 4 zakresy do przodu i dwa do tyłu, wydaje mi się że bliżej jej do dsg niż przekładni TTV czy TVT produkowanych przez ZF

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez FerdekKiepski
      Witam. Mam MF 6160 i nie mam do niego kluczyków do drzwi kabiny bo od stacyjki nie pasuje macie jakieś pomysły co zrobić? Czy da się dokupić albo dorobić same kluczyki czy trzeba wymieniać całe zamki. Jeśli wymieniać zamki to gdzie i za ile je kupić.Może ktoś chce sprzedać używane albo zna kogoś kto ma...
    • Przez FerdekKiepski
      Ma ktoś może schemat instalacji rozruchowej do MF z serii 61XX. Jak chce go odpalić to mi nie kręci słychać klikanie. Co może być miał ktoś kiedyś taki problem?
    • Przez pawelus
      Witam . Zamierzam się do zakupu ciągnika na moje gospodarstwo 25 ha na terenach górskich . Myślałem o Massey ferguson 6160 , 6170 , 6180
      Który ciągnik byłby lepszy żeby pracować z Talerzówka Agro-masz 2,7 metra wraz z siewnikiem Agro-masz 2,7 metra . ?
      Jaką szerokość mają te ciągniki bo co forum to inaczej . (żeby nie  wyszło później ze były by szersze niż mój zestaw )?

Pozdrawiam

• Przez gatrem
      Witam wszystkich:) 

Posiadam MF 6160, pewna firma zamontowała mi do niego tura, hydraulika została podłączona w dwa tylne zewnętrzne wyjścia hydrauliczne. 
      Problem w tym że przy obciążeniu tura wyskakuje cały czas dźwignia hydrauliki i hydraulika tura się wyłącza.
      Czy coś w ciągniku jest nie tak czy hydraulika tura została źle podłączona?  
      Może powinno to być podłączone bezpośrednio w hydraulikę ciągnika a nie poprzez tylne gniazda? 
      Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i pomoc:) 
      Pozdrawiam. 

• Dodaj nową pozycję...
v